субота, 17 серпня 2019 10:00

Білоцерківцю дали гроші на ремонт даху

50 тис. грн соціальної допомоги отримав від міста білоцерківець Іван КОНОНЕНКО. Він інвалід ІІ групи. У травні цьогоріч у нього згорів будинок на вул. Івана Франка. Дім підпалили власники торгового центру, який будують неподалік, заявили тоді сусіди.

У будівлі вигорів дах. На повну його заміну треба 370 тис. грн.

- Іван мешкає у Білій Церкві 20 років. У минулому займався єдиноборствами. На змаганнях в Азії отримав черепно-мозкову травму. Зараз живе на пенсію. Продає в електричках батарейки й липучки від мух. Сім'ї не має, — говорить 57-річний Олександр Волик, член громадської організації ''Товариство відродження української нації''.

Торговельний дім поруч із будинком Івана будує підприємство ''Сучасна оселя". На місці помешкання хочуть облаштувати парковку, каже 43-річний Іван:

- Після пожежі приходили ріелтори, пропонували купити будинок за 25 відсотків ринкової вартості. Ці двори - лакомий кусочок. Як зроблю дах, так знову підпалять. Але продавати не буду. 20 років тут живу.

Забудовник звинувачення відкидає.

Іван Кононенко родом із Білої Церкви. Але має російське громадянство, бо до 23 років жив у Росії. Потім повернувся. З того часу мешкає в Україні за посвідкою на постійне проживання.

Має брата, з яким не підтримує стосунки. За гроші, отримані від міста, встановив три пластикові вікна, частково відновив дах. Усередині ремонту немає.

Іван звернувся з листом про допомогу до президента Росії. Після цього з ним зв'язувалися з посольства та попросили підготувати довідку про доходи. Зараз він отримує українську пенсію в розмірі 1 684 грн.

- А що йому робити, якщо наша влада не може допомогти? - каже Олександр Волик.

Зараз ви читаєте новину «Білоцерківцю дали гроші на ремонт даху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають