пʼятниця, 30 серпня 2019 21:53

Амброзію обробили спеціальним препаратом

У Білій Церкві 20 серпня знищували амброзію. Шкідливий бур'ян витравлювали на бул. Олександрійському та центральному пляжі. Використовували препарат, після якого рослина гине за добу. Працювали фахівці управління благоустрою та екології.

— Викошування чи виривання амброзії з коренем неефективне. Після кожного куща залишиться до 40 тисяч зернин. Коли рослина проростає і цвіте, то виділяє пилок, що викликає алергію, — каже головний спеціаліст відділу санітарного утримання та озеленення об'єктів благоустрою Михайло Осіпенко.

Препарат, яким обробляли амброзію, створений на основі природного мінералу бішофіт. Засіб безпечний для людей та довкілля. Підживлює інші рослини й відновлює ґрунт. Діє вже за 20 хв. Листя амброзії в'яне, а пилок стає стерильним. Обробити місця, де росте амброзія, планують по всьому місту.

— Живемо за містом. На нашій вулиці все узбіччя поросло амброзією. Навіть у спеку доводиться закривати двері та вікна, щоб не дихати нею. Свербить піднебіння, з очей течуть сльози, важко дихати. Сусідам усім наплювати. Чоловік покосив, але дихати легше не стало, — говорить 37-річна Галина Шеремет.

Пилок амброзії спричиняє алергічний риніт, кон'юнктивіт зі сльозотечею та погіршенням зору, респіраторні розлади та астму. Ліків не існує. Рослина швидко розповсюджується і висушує ґрунт.

Зараз ви читаєте новину «Амброзію обробили спеціальним препаратом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають