субота, 17 серпня 2019 11:25

Желейний торт поливають сирним кремом

— Проходячи на пляж у Залізному Порту повз одне кафе, щодня милувалася тортом на вітрині. Не витримала, зайшла та скуштувала. Сподобався. Випросила рецепт, — розповідає 30-річна Тетяна Мартинюк із Гайсина.

Готує вдома желейний торт із ягодами та фруктами. Для нього потрібні 250 г малини, 200 г печива, 80 г масла. Також 600 г домашнього сиру, 500 мл вершків і банка згущеного молока.

— Першим варто приготувати желе з малиною. Ягоду мию та обсушую. Дві пачки желе заливаю 250 мілілітрами окропу, вимішую. Доливаю стільки ж холодної води та знову змішую, — говорить господиня. — Форму чи каструлю встеляю целофановим кульком. Для надійності беру два. У ємність викладаю малину, заливаю желе, ставлю до холодильника на півтори години.

Для торту підходить звичайне "­Печиво до кави". Його змелюють у крихту у блендері. 80 грамів масла розтоплюють у мікрохвильовій печі.

— З'єдную печиво з маслом. Висипаю у форму, вистелену пергаментом. Втрамбовую. Ставлю до холодильника, — веде далі Тетяна Мартинюк. — 25 грамів желатину заливаю гарячою водою. Вистачить 60 мілілітрів. Залишаю набухати на п'ять хвилин. У цей час у миску викладаю сир, вершки та згущене молоко. Дрібню блендером до кремової маси. Тонкою цівкою вливаю желатин. Ще збиваю.

Коли желе застигне, акуратно викладаю на корж. Зверху заливаю сирним кремом, розрівнюю. Ставлю до холодильника застигати на 3–4 години.

Перед подаванням на стіл торт прикрашають ягодами малини.

Зараз ви читаєте новину «Желейний торт поливають сирним кремом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають