субота, 26 січня 2019 23:22

"Вишиваю лише бісером. Переважно ікони та сорочки"

Автор: Вікторія Кіщенко
  Гранівчанка Наталія Куриленко показує ікону Казанської Божої Матері. Вишила її бісером за 6 днів
Гранівчанка Наталія Куриленко показує ікону Казанської Божої Матері. Вишила її бісером за 6 днів

Гранівчанка Наталія Куриленко понад три роки займається гаптуванням бісером.

— Якось дочці Олі на уроці праці дали завдання вишити щось за власним бажанням. Обрала пасхальний мотив. Вишила накидку для кошика. Я допомагала, — розповідає майстриня Наталія Куриленко, 39 років. — Тренувалась, так би мовити. А взагалі, однокласник Олі першим почав вишивати. Приніс у школу і "заразив" дівчат. За ними я підхопила.

Вишиваю лише бісером. Переважно ікони та сорочки. Зробила ікони для свекрухи, мами, бабусі, для невістки із сином на їх вінчання. Коли чоловік був в АТО, комбату його вишила іконку як оберіг.

Удень часу бракує, тому займаюся цим переважно вночі по кілька годин. За три-чотири дні маленькі ікони встигаю закінчити. Від вишивання болять шия і спина.

На день села роботи Наталії Куриленко показують на виставці народної творчості.

— Коли син одружувався, молоді захотіли на другий день бути у вишиванках із соняшниками. Кума вишила невістці, а я — синові, — каже Наталія.

Майстриня показує свої роботи та фото з весілля сина.

— Купувала білі футболки і силіконові накладки з малюнком. Легенько припрасовую накладки до футболки, аби пристали. По них вишиваю. Потім замочую в теплій воді — і силікон розходиться. Зробила такі футболки дочці, її подругам, мамі і всім на світі, — сміється майстриня.

Наталія Куриленко народилася в Немирові. В дитинстві з сім'єю переїхали до Гранова. 11 років працює продавцем у місцевому магазині. З чоловіком Олегом виховують двох дітей. Від старшого Романа є онук Олег.

Зараз ви читаєте новину «"Вишиваю лише бісером. Переважно ікони та сорочки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають