субота, 21 вересня 2019 14:05

У магазині "Теплотехнік" пропонують альтернативні види опалення

Автор: Ірина МАМРИГА
  Власник магазину ”Теплотехнік” Микола Бончук демонструє прилади опалення
Власник магазину ”Теплотехнік” Микола Бончук демонструє прилади опалення

— Перед початком опалювального сезону всі турбуються, аби в помешканнях було тепло, затишно й витрата енергоносіїв була помірною, — каже інженер-теплоенергетик Микола Бончук, 48 років. Микола Михайлович — власник гайсинського магазину "Теплотехнік", розташованого на вулиці 1 Травня, 39. Чоловік розповідає про альтернативні види теплопостачання, сучасні прилади опалення й можливість заощадити ­взимку.

— Спершу хотів би розповісти про новинки, які прийшли до нас з Європи і є альтернативним видом опалення. Маю на увазі теплові насоси. Звісно, ця сучасна технологія не є дешевою, але зможе зробити опалення ефективним і зекономити значні кошти на комунальні послуги. Теплові насоси працюють за таким же принципом, що й холодильник, тільки тепло забирають не з холодильної камери, а з землі і заводять його в систему опалення. Влітку його також можна використовувати — як кондиціонер, він охолоджуватиме будинок, віддаючи тепло землі. Існують різні види цих сучасних приладів. У нашому магазині допоможуть підібрати найкращий варіант відповідно до житлової площі. Адже тепловий насос можна встановлювати як у невеликому будиночку, так і в закладах площею тисячі квадратних метрів. Усе залежить від потужності приладу.

Теплові насоси якого виробництва ви пропонуєте?

— Стосовно теплових насосів ­співпрацюємо з німецькою фірмою Vaillant. Це перевірений бренд, який ­існує уже 150 років. Там упроваджують найкращі інженерні рішення, і, до речі, всі сучасні котли виготовляють на основі розробок Vaillant. Якщо говорити про термін експлуатації теплових насосів, то він становить 50 років.

Які ще прилади реалізуєте в магазині?

— Є газові конвектори, радіатори, всі комплектуючі для монтажу опалення, водопостачання, каналізації, кондиціонери будь-якої потужності, лічильники, бойлери, змішувачі різної цінової категорії. Крім того, реалізуємо котли — навісні, конденсаційні, твердопаливні. Більшість котлів — українського виробника. Щодо конденсаційних котлів, то хочеться сказати, що це прилади нового покоління з високим коефіцієнтом корисної дії, а це вже значні заощадження. Також продаємо все необхідне для теплої підлоги, є системи захисту від затоплення.

Що можете сказати щодо встановлення й обслуговування цих приладів?

— Із цими питаннями завжди допомагаю особисто. Ми робимо всі необхідні розрахунки, здійснюємо монтаж і демонтаж різних приладів — і теплових насосів, і котлів, і конвекторів, також надаємо весь спектр послуг стосовно робіт з опалення і водопостачання. Працюємо на совість, аби кожен клієнт був задоволений роботою і надалі звертався. Обслуговування приладів, які ми продали, є в пріоритеті. Я завжди стаю на місце людей навіть за форс-мажорних обставин. Якось серед ночі зателефонували клієнти з Іллінців. Надворі був сильний мороз, а в них зупинився котел. Я одразу зібрався й поїхав, швидко усунув несправність. Усі питання можна вирішити, а головне в моїй роботі — це комфорт і безпека клієнтів.

Зараз ви читаєте новину «У магазині "Теплотехнік" пропонують альтернативні види опалення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають