субота, 06 липня 2019 14:05

"Немає часу вчитися бути політиком, потрібно працювати з першого дня"

На позачергові парламентські вибори від округу №90 — Біла Церква — зареєструвалися 24 кандидати у народні депутати. Єдиною жінкою виступила 44-річна Наталія БІГАРІ. Голосуватимемо 21 липня 2019 року.

У парламент Ви йдете від нової політичної сили. Чому обрали партію "Голос"?

— Поділяю погляди Святослава Вакарчука. Він сильний і щирий, за ним ідуть маси. У партії "Голос" енергійна команда. Немає "старих та мудрих" і комуністичного ладу. Адже, якщо ми будуємо майбутнє, то треба дослухатися до молоді. "Голос" для мене — це "Самопоміч" 2014 року. Мають схожу ідеологію. Звичайно, гарантій ніхто не дає, але надіюся, що "Голос" не повторить помилок "Самопомочі". Наша партія готова підтримати президента в усіх починаннях. Але повинен бути ще й чіткий контроль. І якщо новий парламент змінить курс, ми скажемо свій голос. Зробимо все можливе, щоб не наступати на граблі, що б'ють нас уже 28 років.

Чому вірите Святославові Вакарчуку?

— Тому що пісні, які він співає, не може створити людина зі спотвореною душею і без любові до Батьківщини. Ним захоплюються всі українці незалежно від віку і політичних уподобань. Ми вперше побачилися на з'їзді партії. Вразили його очі — в них немає фальші. Це треба цінувати. Він продемонстрував свій патріотизм на Майдані. Творчість Святослав посунув на друге місце, щоб служити народу і зробити його життя кращим. Якби він пішов на президентські вибори, був би гідним суперником Володимиру Зеленському.

Чим партія "Голос" відрізняється від інших, що прагнуть зайти в оновлену Верховну Раду?

— Головна суть філософії "Голосу" — це людина, а потім економіка, газові тарифи та інше. Українець повинен жити комфортно і щасливо. Бо тільки щасливий громадянин зможе працювати для розвитку країни. Інші політичні партії роблять ставки на тотальні зміни, але маємо прислухатися до людей. Вони — основний компонент держави. Економіка має працювати на людину, а не навпаки. Деякі політичні сили про це забули. У партію "Голос" вірять. Рейтинг популярності зростає щодня.

Які питання плануєте лобіювати у Верховній Раді?

— Безпосередньо мене цікавить медичний напрямок. "Голос" підтримує реформу охорони здоров'я, що розпочали в Україні. Ми готові виправляти всі недоліки, що побачили в реформуванні.

Вам не страшно йти у парламент? Кажуть, там багато бруду та інтриг.

— Мені вже доводилося працювати з політичними "акулами". 2015-го прийшла в Київську обласну раду без досвіду, але за 4,5 роки мене не з'їли. Лише кусали. Я навчилася гідно давати відсіч. Обласна рада для мене стала трампліном до Верховної. Зрозуміла, як працювати, маю стратегію і бачення її реалізації.

Серед Ваших опонентів є люди, які не були в політиці. Вони мають шанси щось змінити?

— Шанси мають усі. Але мені не зрозуміле їхнє рішення йти в народні депутати, на найвищий щабель. Маю сумніви, що вони до кінця усвідомлюють, що там мають робити. Парламент — це велика відповідальність. Кандидати, які не були в політиці, нагадують 6-річну дитину, яка опинилась у випускному класі і повинна скласти іспити на "відмінно". Права на помилку немає. Немає часу вчитися бути політиком, потрібно працювати з першого дня.

Що чекає українців після обрання нового парламенту?

— Якщо зайдуть фахівці, парламент успішно працюватиме п'ять років. Якщо популісти — його існування буде недовгим. Народ не терпітиме. Зараз той момент, коли українці чекають рішучих дій і результату. Відсиджуватись і кнопкодавити вже не вийде.

Що відчули, коли отримали посвідчення кандидата?

— Затремтіли руки. Це велика відповідальність. Посвідчення кандидата у депутати Верховної Ради — це як освідчення перед виборцями, що я їх не підведу. Залишуся собою. І працюватиму із шаленим запалом.

Ви поєднуєте лікарську практику з депутатством та бізнесом. Будете продовжувати приймати пацієнтів?

— Так. Бо це обов'язкова складова мого життя. Лікувати для мене — як дихати. Не так легко дався мені диплом, щоб його покласти на шафу. Але політика — мій супутній обов'язок. Так допоможу не сотням, а мільйонам людей.

Ви єдина жінка серед 24 кандидатів по 90-му округу?

— Так, але я не засмучуюсь. Навіть навпаки. Роботу чоловіків у Верховній Раді Біла Церква вже бачила. Тепер оцінить, на що спроможна жінка. Сподіваюся, обійдеться без політичного бруду. Якщо боротися, то чесно. Треба пам'ятати, що закон бумерангу спрацьовує завжди.

Коли виборці зможуть побачити Вашу програму кандидата у народні депутати?

— Програма готова. Незабаром я її оголошу. Головна теза — Біла Церква буде не просто містом добра, а містом здорових і щасливих людей.

Зараз ви читаєте новину «"Немає часу вчитися бути політиком, потрібно працювати з першого дня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають