— Цим рецептом колись поділилася колега. Дуже сподобалось її домашнє лечо. Уже котрий рік разом із чоловіком робимо по п'ять-шість порцій цієї закуски, — каже гайсинчанка Людмила ШВЕЦЬ, 43 роки.
На одну порцію бере 2,5 кг помідорів, 5 середніх морквин, 20 болгарських перців, 1 склянку цукру, 2 ст. ложки солі, 5–6 ч ложок оцту, неповну склянку олії.
— Спочатку перекручую помідори. Повинно вийти два літри томатного пюре. Ставлю його на вогонь. Коли закипить, додаю моркву, порізану соломкою, і варю ще 20 хвилин. Потім кидаю болгарський перець, порізаний великими шматками, додаю цукор, сіль, оцет і олію. Лечо варю ще 35 хвилин. Закриваю гарячим. Кладу в сухі банки і закатую жерстяними кришками. З однієї порції виходять сім півлітрових баночок.
Коментарі