субота, 07 вересня 2019 15:50

На порцію домашнього лечо потрібно 20 болгарських перців

Автор: Ірина Мамрига
  Лечо варять удома трохи більше за годину. Із однієї порції виходять сім півлітрових банок
Лечо варять удома трохи більше за годину. Із однієї порції виходять сім півлітрових банок

— Цим рецептом колись поділилася колега. Дуже сподобалось її домашнє лечо. Уже котрий рік разом із чоловіком робимо по п'ять-шість порцій цієї закуски, — каже гайсинчанка Людмила ШВЕЦЬ, 43 роки.

На одну порцію бере 2,5 кг помідорів, 5 середніх морквин, 20 болгарських перців, 1 склянку цукру, 2 ст. ложки солі, 5–6 ч ложок оцту, неповну склянку олії.

— Спочатку перекручую помідори. Повинно вийти два літри томатного пюре. Ставлю його на вогонь. Коли закипить, додаю моркву, порізану соломкою, і варю ще 20 хвилин. Потім кидаю болгарський перець, порізаний великими шматками, додаю цукор, сіль, оцет і олію. Лечо варю ще 35 хвилин. Закриваю гарячим. Кладу в сухі банки і закатую жерстяними кришками. З однієї порції виходять сім півлітрових баночок.

Зараз ви читаєте новину «На порцію домашнього лечо потрібно 20 болгарських перців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають