неділя, 30 грудня 2018 23:26

Ярослава Пилипенко заснувала школу волонтерства

Автор: ФОТО з архіву Ярослави Пилипенко
  Волонтерську діяльність гайсинчанки Ярослави Пилипенко відзначили у рейтингу ”100 успішних українок”. Його уклав журнал ”Юкрейніан Піпл”
Волонтерську діяльність гайсинчанки Ярослави Пилипенко відзначили у рейтингу ”100 успішних українок”. Його уклав журнал ”Юкрейніан Піпл”

22-річна Ярослава Пилипенко увійшла до "100 успішних українок". Рейтинг другий рік поспіль укладає журнал "Юкрейніан Піпл". Ярослава − наймолодша учасниця.

— Ще у п'ятому класі ми разом із волонтерами з Корпусу Миру Сполучених Штатів (американське урядове агентство, учасники якого живуть і працюють серед громадян інших країн. - Газета) заснували клуб волонтерів при школі. Вони приїхали до нас на стажування. Ми мали можливість відвідувати з ними будинки для літніх та інтернати.

На другому курсі університету вирішила заснувати школу волонтерства. Вона діє у чотирьох напрямках: інтернати та будинки для літніх, сім'ї учасників АТО, люди з особливими потребами та обдаровані діти. У нашій школі близько 100 волонтерів. Це студенти педуніверситету різних спеціальностей. До нас долучаються громадські організації та підприємства.

— Нагородження відбувалося в Києві в "Українському домі". Запросили політиків, бізнесменів, волонтерів, громадських діячів, дизайнерів. Нас вітали зіркові артисти. З-поміж усіх я була наймолодшою учасницею. Було дуже приємно бути присутньою з ними на одній сцені, адже вони не тільки знамениті. Найцінніше —вони багаті душею. І звичайно свою перемогу я присвячую моїм батькам. Завдяки їм я така, яка є, — розповідає Ярослава.

Працює прес-секретарем ректора

Ярослава Пилипенко народилася 9 вересня 1996 року в Гайсині. Закінчила Гайсинську ЗОШ №4. Зараз навчається у Вінницькому педагогічному університеті імені Михайла Коцюбинського на факультеті дошкільної, початкової освіти та мистецтв. 2012‑го стала лауреатом вінницького конкурсу "Молода людина року" у номінації "Волонтер року". Мати Леся Іванівна, 49 років, працює помічником вихователя в дитячому садку. Батько 49-річний Руслан Олександрович — колишній військовий. Дівчина працює прес-секретарем ректора Наталії Лазаренко.

—Вона добродушна, справедлива, відкрита, готова до всіх прийти на допомогу, — каже Ярослава. — Все, що вона робить — робить з величезною любов'ю. Я пишаюсь тим, що маю такого наставника, як Наталія Іванівна.

Зараз ви читаєте новину «Ярослава Пилипенко заснувала школу волонтерства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають