субота, 15 червня 2019 16:15

Збірна України перемогла сербів — 5:0

Футбольна збірна України зіграла один із найкращих матчів у своїй історії. 7 червня підопічні 42-річного тренера Андрія Шевченка перемогли у Львові Сербію — 5:0.

Сербія — учасник останнього Кубка світу в Росії. Має сильний склад. Днями нападаючий Лука Йович перейшов із німецького "Айнтрахта" до іспанського "Реала" за 60 млн євро — 1,8 млрд грн. Провідні футболісти сербів грають у найсильніших чемпіонатах Європи. ­Щоправда, двоє з них — Сергей Мілінкович-Савич з італійського "Лаціо" та Неманья Матич з англійського "Манчестер Юнайтед" — не вийшли на львівське поле ­через травми. Україна через подібні причини ­недорахувалася Андрія Ярмоленка, Марлоса та Мораеса.

Висновок гри — Андрій Шевченко повністю переграв Младена Крістаїча, головного тренера суперників. Українці максимально натиснули на їхні слабкі сторони — фланги захисту. Серби зіграли в три центральні оборонці. Це дало можливість Циганкову й Коноплянці за підтримки Миколенка і Караваєва домінувати на флангах.

Турнірна ситуація у групі фактично забезпечує нам путівку до фінальної частини Євро-2020. Ми маємо перевагу над Сербією в особистих ­зустрічах, бо львівські 0:5 вони у Белграді 17 листопада не відіграють. Фаворит групи — Португалія — вже не має турнірних завдань. Вона виграла Лігу націй і цим гарантувала участь у Євро-2020. Отже, не матимуть мотивації на матч у Києві.

10 червня збірна України у Львові приймала Люксембург. Перемогла 1:0. Сербія вдома грала з Литвою. Виграла 4:1.

Зараз ви читаєте новину «Збірна України перемогла сербів — 5:0». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають