субота, 21 вересня 2019 14:20

"Влада має намір закінчити війну до Нового року. Єдиний спосіб — капітулювати"

Автор: YES © 2019/СЕРГІЙ ІЛЛІН
  Скульптура американця Джеффа Кунса ”Тюльпани” стоїть між залами для виступів і для бенкету на форумі ”Ялтинська європейська стратегія” в київському ”Мистецькому Арсеналі”. Це букет із семи перекручених між собою квіток. Зроблений із нержавіючої сталі й покритий напівпрозо­рою фарбою. Важить понад три тонни. Скульп­туру оцінюють у 34 мільйони доларів
Скульптура американця Джеффа Кунса ”Тюльпани” стоїть між залами для виступів і для бенкету на форумі ”Ялтинська європейська стратегія” в київському ”Мистецькому Арсеналі”. Це букет із семи перекручених між собою квіток. Зроблений із нержавіючої сталі й покритий напівпрозо­рою фарбою. Важить понад три тонни. Скульп­туру оцінюють у 34 мільйони доларів

— Ми погодилися на Мінські домовленості п'ять років тому, в тому числі й на проведення виборів, — каже міністр закордонних справ України 49-річний Вадим Пристайко в кулуарах форуму "Ялтинська європейська стратегія" у Києві 13 вересня.

— На окупованих територіях Донбасу уже були двоє виборів — фейкових. Їхні результати ми не визнаємо. Пропонуємо провести одночасно вибори по всій території, включаючи окуповану. Подивимося, чи спрацює. "Формулу Штайнмайєра" 2016 року узгодив п'ятий президент Петро Порошенко. Ми повинні виконувати те, що пообіцяли попередники.

2015-го міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр запропонував модель виконання Мінських домовленостей, за якою спочатку Україна приймає закон про вибори на Донбасі, а після сторони відводять війська. Відбуваються місцеві вибори на окупованих територіях. Україна надає Донбасу особливий статус. Далі — повернення контролю над держкордоном Києву.

"Україна ніколи не давала згоду на "формулу Штайнмайєра". Президент не міг погодити те, що потребує згоди Верховної Ради", — відреагував екс-заступник глави адміністрації Порошенка Костянтин Єлісєєв, 49 років, у "Твіттері".

— Справедливі вибори можуть бути тільки у вільному та безпечному середовищі. Росія поки що не демонструє політичної волі, аби завершити конфлікт, — говорить спецпредставник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер, 54 роки, наступного дня на форумі під час зустрічі з Вадимом Пристайком.

— Росія робить вигляд, що її на Донбасі немає і вона не несе жодної відповідальності. Нам потрібно повернутися до роботи з Москвою, щоб вона визнала свої зобов'язання.

— Ми ніколи не погоджувалися на місцеві вибори на умовах бойовиків, — каже Пристайко. — Росія просуває тезу, що Україна мусить закріпити спеціальний статус для Донбасу в Конституції. Цього не буде.

"Нова влада має твердий намір закінчити війну до Нового року. Єдиний спосіб це зробити — прийняти російські умови, тобто капітулювати. Коли це втілять, почнеться інша війна, громадянська, — пише у блозі екс-командир роти батальйону "Айдар" 46-річний Євген Дикий.

— Точку неповернення ще не пройдено. Ще можна пристати на позицію попередніх років. Спершу повне відведення військ РФ і контроль над кордоном, встановлення української адміністрації, повернення біженців. Лише потім — амністія бойовиків, крім тих, що катували та грабували мирне населення і місцеві вибори за законами України.

"Повний Штайнмайєр" — вибори на окупованій території під наглядом "іхтамнєтів" та "ополченців". У них візьмуть участь ті, хто ходив на "референдуми" і не візьмуть майже два мільйони біженців. Як там буде із дотриманням українських законів та участю українських політсил — можемо запитати в місцевих жителів. Декількох вдалося виміняти півтора року тому з підвалів ЛДНР.

Першим наслідком перемовин із "новою місцевою владою" буде зміна статусу українсько-російської війни. Ми автоматично визнаємо, що не було російської агресії. Що війна була громадянська. Не зможемо вимагати від РФ компенсації. Навпаки — власним коштом відбудовуватимемо зруйноване. Сплачуватимемо компенсації навіть тим, хто проти нас воював.

Лідери "республік" у Верховній Раді блокуватимуть наші рухи в бік Європи і НАТО. Непокараними лишаться всі кати з підвалів "спецслужб народних республік".

Зараз ви читаєте новину «"Влада має намір закінчити війну до Нового року. Єдиний спосіб — капітулювати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають