субота, 11 травня 2019 15:43

Віктор Сторожук підпалив дружину

Автор: Маргарита МОРОК
  Ірина Ярова з села Коростівці Жмеринського району на Вінниччині сидить у лікарняній палаті біля матері Валентини Римар. У жінки обпечені 40 відсотків тіла. Її стан важкий
Ірина Ярова з села Коростівці Жмеринського району на Вінниччині сидить у лікарняній палаті біля матері Валентини Римар. У жінки обпечені 40 відсотків тіла. Її стан важкий

21 квітня 52-річний Віктор Сторожук із села Коростівці Жмеринського району на Вінниччині облив бензином і підпалив дружину Валентину ­Римар, 50 років. Жінка обпекла 40% поверхні тіла.

— Мене якраз вдома не було, ходила на вибори, — розповідає сусідка 44-річна Наталія Березюк. — Повз них проїжджали люди із другого села. Побачили дим з Валіної хати, визвали пожарку.

У дворі Наталії крутяться онуки Валентини Римар — 3-річний Максим і Денис, 7 років.

— Баба лежала на кроваті у хаті. А дєд поливав її бєнзіном. Потім підпалив, — згадує старший.

— Валя вибігла в кухню вся у вогні. Там вилила на себе воду, — додає сільський голова 54-річний Анатолій ­Кокиза. Він теж прибіг на пожежу. — Потім кинулася на подвір'я. Там її побачили люди, надали допомогу. Вогонь не поширився, його зразу загасили.

Валентина Римар із Віктором Сторожуком прожили разом 10 років. Останні п'ять років орендували хату в Коростівцях. Офіційно не розписані. Від попередніх шлюбів жінка має дітей 30-річну Ірину, 28-річного Андрія та Юлію, 26 років.

Валентина лежить в обласній лікарні, її стан важкий.

— Більшість опіків — третього ступеня, обпечені дихальні шляхи, — каже лікар Андрій Поворозник з опікового відділення. — Ми зробили першу операцію — видалили змертвілі тканини, закрили штучними покриттями. Далі — підготовка ран до пересадки шкіри. Жодних прогнозів робити не можемо. Рани серйозні. З такими часто не виживають.

Біля жінки чергують троє її дітей.

— Мама зійшлася з вітчимом, коли ­розвелася з батьком, — говорить наймолодша 26-річна Юлія Римар. — Ми всі у шоці. Вітчим ніколи не бив ні матері, ні нас. Я довіряла йому глядіти своїх синів. Мамі все тіло болить. Не може повернутися. У лікарні трохи полегшало, але до нової операції не готова. На ногах доведеться ампутувати всі пальці, бо повідмирали.

— За ними ніяких замєчаній не водилося, не дебоширили, — додає голова села Анатолій Павлович. — Тихо-мирно жили в своєму сімейному кругу. Перебивалися сезонними заробітками. В основному їм молодша дочка помагала. Юля довго жила з ними. Останнім часом окремо винаймала квартиру.

Валентина працювала на місцевому агропідприємстві, збирала яблука.

— Вони обоє в мене робили — і Валя, і Вітя, — каже директор. Чоловік метушиться біля молодих саджанців яблунь, не називається. — Обоє люблять випити. Вітю я вигнав, бо вже не стерпів. А Валя… Не згадаю, коли була тут востаннє. Я сто разів просив: зав'язуйте. Але хто їх перевиховає?

Після підпалу дружини Віктор пішов спати в сінник.

— Там ми його і затримали, — розповідає Володимир Олексюк, слідчий Жмеринської поліції. — Він нічого не заперечує. Хоча з Валентиною і виникали проблеми, діти в неї толкові. Всі працюють, благополучні. Від матері в лікарні не відходять.

Віктора Сторожука арештували, йому загрожує до 15 років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Сторожук підпалив дружину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають