субота, 09 лютого 2019 19:24

Суд зняв арешт із майна міністра-втікача Віталія Захарченка

30 січня Печерський райсуд Києва зняв арешт із 20 земельних ділянок, трьох будинків, квартири і двох машиномісць колишнього міністра внутрішніх справ 56-річного Віталія Захарченка.

За президентства Януковича він був головою Державної податкової служби. З 2011-го став міністром внутрішніх справ. За його наказом спецпризначенці "Беркута" почали застосовувати вогнепальну зброю проти активістів Майдану, за версією слідчих. Захарченка підозрюють у злочинах проти людяності.

Утік з України 21 лютого 2014 року. Отримав громадянство Росії. Працює в державній корпорації "Ростех", бере участь у з'їздах російських політичних партій.

— Слідчі нічого не довели. Що Захарченко наказував розстрілювати Майдан — це наша гіпотеза. Треба знайти накази про розстріли, — говорить політолог 39-річний Тарас Загородній.

— Арешт майна Захарченка могли провести з порушеннями. Адвокати це довели. З юридичної точки зору, до суду не може бути претензій. Але правоохоронна система не повинна ображатися, що до неї будуть питання про якість слідства. Маємо непокаране зло. Справи Майдану навряд чи колись розкриють. Це поганий знак для наступної влади.

Зараз ви читаєте новину «Суд зняв арешт із майна міністра-втікача Віталія Захарченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають