неділя, 30 грудня 2018 18:00

Росія націлила ракетні комплекси "Іскандер" на Київ

Росія перемістила ракетні комплекси "Іскандер" ближче до українського кордону. З відстані, де вони стоять, можна стріляти по Києву. Ракети мають дальність ураження 500–700 км. Можуть перевозити ядерну зброю.

Відстань від російського кордону до Києва — майже 250 км.

— Південний округ Російської Федерації має бригаду ракет "Іскандер", що розташована неподалік Краснодара, — каже міністр оборони Степан Полторак, 53 роки. — За останній місяць-півтора вони перекинули дивізіон на кордон з Україною на 50 кілометрів. Якщо залишався б на старому місці, не діставав би до столиці. Сьогодні він перекриває навіть Київ.

Станом на 12 грудня Росія перевела до кордонів з Україною майже 100 тис. військових і десятки одиниць бойової техніки.

— На кордон уже перекинули 26 батальйонних тактичних груп збройних сил Росії. Продовжують підходити ешелони з важкою бронетехнікою, — говорить 45-річний Юрій Клименко, заступник керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. — На Донецькому оперативному напрямку — 13 батальйонно-тактичних груп.

В окупованому Криму розміщена зенітно-ракетна техніка, що призначена для ураження літаків і кораблів.

Зараз ви читаєте новину «Росія націлила ракетні комплекси "Іскандер" на Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають