понеділок, 15 липня 2019 17:30

Почалася вступна кампанія в університети

1 липня в Україні почалася вступна кампанія до вищих навчальних закладів. Випускники подають документи через інтернет.

Для цього потрібно мати свідоцтво про повну загальну освіту або атестат про повну загальну середню освіту та сертифікати ЗНО останніх трьох років. Не діють сертифікати з англійської, французької, німецької та іспанської мов за 2017 рік.

Щоб подати заяву, заходять на електронний кабінет вступника, заповнюють поля про особисті дані та завантажують скановані копії документів. Також потрібно завантажити додаток до свідоцтва або атестата про повну загальну середню освіту та кольорову фотографію вступника. Максимальний розмір файлу не має перевищувати 1 Мб.

В електронній формі документи прийматимуть до 22 липня. 26 числа оприлюднять прізвища тих, хто проходить на безоплатну форму навчання. Вони мають потім принести оригінали документів у приймальні комісії до 18:00 31 липня.

Абітурієнти мають право подавати сім заяв на чотири спеціальності для вступу на бюджет. Це можуть бути всі заяви до одного вузу або по одній заяві до семи університетів. Важливо обрати пріоритетність. На перше місце потрібно вказати заклад, куди абітурієнт хоче вступити найбільше. У Міносвіти не рекомендують фотографуватися у режимі селфі. Тоді фото не підійде для студентського квитка.

— Уже не перший рік найбільше заявок на вступ від абітурієнтів отримують спеціальності "Право", "Економіка", "Психологія", "Медицина", "Інформаційні технології" і "Менеджмент", — говорить ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України 63-річний Станіслав Ніколаєнко. — Щодо філології, то попитом користується іноземна, але не українська мова. У цей список можна додати і журналістику та туризм.

— Цьогорічна вступна кампанія буде непростою для деяких абітурієнтів, — говорить. — Кабмін скоротив державне замовлення на певні спеціальності. Цьогорічним абітурієнтам, які хочуть вступати на такі популярні юридичні чи економічні факультети, краще йти туди, де є велика кількість державних місць, але не така велика конкуренція.

Цьогоріч зменшили замовлення на соціальні та поведінкові науки — 1,5%. За спеціальністю "Економіка" — 3,6%, "Політологія" — 1,2%, "Управління та адміністрування" — 3,2%, "Облік і оподаткування" — 2,7%, "Фінанси, банківська справа та страхування" — 3,5% і "Менеджмент" — 3,8%.

Зараз ви читаєте новину «Почалася вступна кампанія в університети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають