пʼятниця, 05 липня 2019 13:30

Збудували гуртожиток для півсотні військовослужбовців

Збудували гуртожиток для півсотні військовослужбовців
У військовій частині в селі Селещина Машівського району збудували гуртожиток для військовослужбовців контрактної служби. Фото: mil.gov.ua

У селі Селещина Машівського району на Полтавщині збудували гуртожиток для військовослужбовців-контрактників. Покращили умови тим, хто служить на центральній базі ремонту і зберігання техніки радіаційного, хімічного та біологічного захисту.

Про це Gazeta.ua розповів регіональний представник інформагенції Міністерства оборони України "Армія Інформ" Володимир Лазарєв.

"На території частини є казарми, де розміщуються військовослужбовці строкової служби. Є гуртожитки для контрактників. Але там вони живуть у кімнатах по 3-4 людини. Командування вирішило покращити житлові умови", - пояснив підполковник Лазарєв.

Гуртожиток розрахований на 50 місць. У будівлі передбачені душові та санітарні кімнати, обладнані холодильниками й електроплитами кухні, а також побутові кімнати для прання, сушіння і прасування білизни. Окреме крило відводять для проживання жінок - їх у частині майже 50. Ті, хто вже має власні родини, живуть у будиночках сімейного типу на території частини. Незаміжні житимуть у новому гуртожитку.

"Кожна кімната розрахована на двох людей. Окрім санітарно-гігієнічних норм, врахована і так звана зона особистого комфорту. Тобто, для кожного мешканця передбачили потрібний мінімум простору для розміщення та зберігання як особистих речей, так і оргтехніки", — розповів командир військової частини полковник Ігор Іванченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командир Нацгвардії побив солдата до напівсмерті - подробиці

Житлову будівлю переобладнали зі службових приміщень. Раніше в цьому будинку розміщувався штаб та офіси допоміжних служб. Останні кілька років будівлю не використовували за призначенням.

Ремонт тривав майже 2 роки. За цей час провели капітальний ремонт даху і фасаду, замінили електропроводку та трубопровід, вікна замінили на пластикові. Обладнали санвузли, душові кімнати й побутові приміщення. Найближчим часом завезуть меблі, пральні машини та електричні плити.


Міністерство оборони України повідомило, що на Одещині будують казарми за зразками НАТО. Роблять ремонти у приміщеннях для особового складу та відновлюють окремі будівлі під навчальні класи.

Зараз ви читаєте новину «Збудували гуртожиток для півсотні військовослужбовців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають