понеділок, 24 червня 2019 13:30

З 1 липня нещасні випадки розслідуватимуть по-новому

З 1 липня нещасні випадки розслідуватимуть по-новому
З 1 липня набуде чинності новий Порядок розслідування нещасних випадків. Фото: kaluga24.tv

Змінили терміни та порядок розслідувань нещасних випадків та професійних захворювань на виробництві. Зміни набудуть чинності із 1 липня.

Це стосується офіційно працевлаштованих, підприємців, фермерів. Робітників, що працюють за договором цивільно правового-характеру та ін. повідомляє Фонд соціального страхування.

Визнавати нещасний випадок або гостре професійне захворювання буде спеціальна комісія. Робитимуть це шляхом голосування. Якщо кількість голосів рівна - слово голови комісії буде вирішальним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджет Білоцерківського району поповнився на 876 мільйонів гривень

Якщо суд встановить, що стався нещасний випадок, його розслідуватимуть, незалежно від давності. Тривалість розслідування нещасних випадків і захворювань на виробництвах збільшать до 5 діб. Раніше строк становив 3 дні.

Також зменшили кількість документів, які оформляються після розслідування робочої комісії. Скасували акт за формою Н-5.

Детальніше пояснять працівники Білоцерківського Фонду соціального страхування України. Відділення знаходиться на вул. Богдана Хмельницького, 9, каб. 316 або за тел. 0(4563) 5 26 10.

Виплати зросли на 5% для більш як 208 тис. осіб. На перерахунок у бюджеті Фонду соціального страхування заклали 298,3 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «З 1 липня нещасні випадки розслідуватимуть по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають