понеділок, 09 вересня 2019 14:15

Велозмагання "Білоцерківський стандарт": дистанцію 100 км подолали за 8 годин

Автор: Facebook
  Учасники велосотки 2019
Учасники велосотки 2019

8 вересня відзначилося для білоцерківців цікавим спортивним заходом - пройшла велосотка "Білоцерківський стандарт". Відбувається уже вдруге. 200 спортсменів пройшли дистанцію 100 кілометрів.

Зареєструватися можна було, починаючи з 1 червня і аж до самого старту. Вартість становила від 200 до 500 гривень відповідно. Участь брали чоловіки і жінки на шосейних та МТБ велосипедах. Для немісцевих організували бюджетне наметове містечко.

Велоралі пройшло мальовничими місцями Білоцерківського району. Учасників чекали на трьох контрольних пунктах, де вони могли відпочити, випити води та поїсти. На дорозі організатори зробили розмітку і написи, скільки кілометрів залишилось до фінішу. Як говорять спортсмени, це мотивувало.

Автор: Facebook
  Кубки для переможців-козаків та козачок
Кубки для переможців-козаків та козачок

"Колись 2013-го я кинула собі черговий виклик і взяла участь в Одеській сотці. О, що це був за жах! Я по дорозі йшла з велосипедом пішки, лежала, страждала, стогнала... Але все ж зробила це. Чи думала я тоді, що буду організовувати щось подібне у своєму місті? Тоді я думала, що до велосипеда не підійду більше щонайменше ніколи, - зазначила одна з організаторок змагання 29-річна Вікторія Бірюкова на своїй сторінці у Facebook. - Але потім було ще багато соток. І от уже вдруге ми з друзями підіймаємо в Білій Церкві велосотку "Білоцерківський стандарт". Якою ми горимо, живемо, яку ми дійсно любимо. І яку тільки всі разом з усіма помічниками та учасниками ми робимо особливою".

На 36-му кілометрі учасники проїжджали пам'ятку культури та архітектури Пархомівську церкву. Тут розказували про мозаїку, якою прикрашений фасад. За цю інформацію на фініші чекали бонуси.

Автор: Facebook
  Велопара Ірина Уманець і Павло Царенко на фініші
Велопара Ірина Уманець і Павло Царенко на фініші

Технічний фініш, де на великому годиннику був зафіксований час подолання дистанції, розташований на 94-му км. Результат цієї часової позначки був офіційним часом проходження дистанції. Після цього всім велосипедистам обов'язково треба було дістатися фінішної арки грунтовою частиною маршруту, яку місцеві називають "стандарт".

"Не одразу зрозумів, де я, а це виявилось КП 1, 18 по факту і 8 км від технічного старту. А там діти роздають березовий сік, грає музика, поряд ще є знайомі обличчя. Мене вразили спонтанні групи підтримки. Ти їдеш, а попереду бачиш сільських дітей, які повиходили до дороги, щоб простягнути долоньку і дати тобі п'ять, - ділиться враженнями після фінішу Володимир Мухін. - 87,5 км - це мій результат на цій дистанції. Я задоволений. Результат згорів, пальці досі німіють, відчуваю, що основні наслідки будуть завтра. Дистанцію пройти можна і треба, але варто розуміти, навіщо це тобі, відповідально підходити до підготовки та бути готовим страждати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коли летиш, адреналін зашкалює. Педалі взагалі не крутиш"

На фініші учасників чекали медалі переможців, фотозони, їжа з багаття та подарунки. Тут проходила церемонія нагородження. Спеціальні кубки та відзнаки отримали перші фінішери. Окремо жінка та чоловік у класах МТБ та шосе. Як і минулоріч, подарунки отримали пари, які приїхали на фініш за руки, та родини у складі батьків і дітей.

Організатори Велосотки громадська організації "БЦ драйв" та "Білоцерківська федерація велосипедного спорту".

Harley-Davidson показав п'ять електровелосипедів для дорослих і дітей. Наразі дорослі моделі ще не випустили, а от дитячі безпедальні біговели з батарейкою й електромоторчиком уже представлені офіційно.

Зараз ви читаєте новину «Велозмагання "Білоцерківський стандарт": дистанцію 100 км подолали за 8 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають