середа, 26 червня 2019 10:15

В Узині люди страждають від смороду (відео)

В Узині люди страждають від смороду (відео)
Узинчани зібралися на площі міста, яке потерпає від отруйних викидів. Фото: Новини Київщини

25 червня в Узині відбувся мітинг проти смороду. Жителі міста вже не вперше виходять на вулиці міста з вимогою припинити отруювати місто викидами місцевих підприємств. Стверджують, що це випаровування отруйних речовин від діяльності біоетанолу підприємством "Узинський цукровий комбінат". Він під тиском обурення люду припинив роботу. На який термін невідомо.

Говорять про подібну діяльність місцевого свинокомплексу, двох м'ясопереробних підприємств.

На питання місцевих жителів відповідав заступник Узинського міського голови Станіслав Коваленко та представники свинокомплексу. Спілкувався із місцевими жителями кандидат у депутати по 92-му округу Харута та представник ЗЕ команди області Валерій Колюх.

На сайті Президента створили петицію проти забруднення довкілля. Зібрали всього 844 підписи. до завершення лишилося 78 днів.

П'ятьма днями раніше в Узині проводилася перевірка смердючих підприємств. Першим перевірку мав пройти "Узин Агро Інвест" (свинокомплекс - Gazeta.ua). Але держперевірку не допустили. Буцімто на місці не було директора та заступників.

Узинчани обурились, бо не перевірили ні цукровий комбінат, ні Антонівський м'ясокомбінат. Місцеві вважають, що саме вони найбільше забруднюють повітря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На узинському підприємстві не дозволили провести екологічну перевірку

На початку липня запланований наступний мітинг.

На початку червня, вже колишній губернатор Київської області Олександр Терещук влаштував екологічну перевірку Узинської ОТГ. Він направа лист до Кабміну з метою екологічної перевірки шістьох підприємств.

Зараз ви читаєте новину «В Узині люди страждають від смороду (відео)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають