Ексклюзиви
понеділок, 08 липня 2019 11:15

В Іллінцях бігли марафон заради життя дитини

В Іллінцях бігли марафон заради життя дитини
Понад сто учасників зареєструвалися у благодійному марафоні на підтримку Дарини Манятовської. Фото: Олексій ОБАРА

5 липня, п'ятниця, 16.30. Центральний пляж Іллінців заповнений людьми у спортивному одязі.

- Понад сто учасників зареєструвалися у благодійному марафоні на підтримку онкохворої 10-річної Даринки Манятовської, - розповідає Олеся Гевко, 37 років, координатор волонтерської групи "Заради майбутнього". – Кожен із них сплатив внесок. Суми ми не встановлювали. Хто скільки міг, стільки й кинув у скриньку.
Серед бігунів - 37-річна Олена Сидоренко, вчителька.
– Даша – моя учениця. Спілкуюся з її мамою. Залишатися осторонь не можу, - каже жінка.
Очолює колону ультрамарафонець Сергій Остаповець, 55 років, з Купчинців.
– Я не міг це пропустити. Ми повинні боротися за кожне життя. Подивіться скільки люду, яке духовне піднесення. Ось що лікує, - зауважує чоловік.
В очікування старту ветерани АТО, тренери і вихованці спортивних клубів "Будівельник" (Іллінці) та "Оріон" (Липовець), небайдужі містяни.
Ефектно долучилися до акції активісти громадської організації "VeloLave", які з Липовця до Іллінців приїхали велосипедами.
Учасники марафону співають Гімн України. Після біжать майже три кілометри в супроводі поліції.
– Тільки не обгоньте поліцейські машини! – вслід голосно каже Іллінецький міський голова Володимир Ящук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Дашеві збирали гроші на лікування Каріни Грошовик

Того вечора також проводили благодійний ярмарок. Пригощали юшкою, кашею, картоплею, пловом, голубцями та солодощами. Продавали вироби ручної роботи. Було куплено й сертифікат на стрибок з парашутом. У спеціальному альбомі писали побажання для Даринки.
Символічно те, що онкохвору прийшли підтримати сім'я Ковальчуків із Іллінців та Василь Пилипчук, іллінчанин, що живе в Липовці. Це люди, на допомогу яким раніше теж проводилися благодійні заходи.
- На жаль, раптова злива розігнала майже всіх, хто був на пляжі, – каже Олеся Гевко. - Залишилися непроданими багато класних речей. Їх можна придбати в інтернеті, зробивши замовлення у Фейсбуці на сторінці "Дашуля Манятовська. Допоможемо здолати хворобу". Підтримаймо хвору дитину та її батьків, - закликала волонтерка.
Організувала благодійний марафон та ярмарок волонтерська група "Заради майбутнього". Сприяли Іллінецька міська рада та багато небайдужих людей.
5 липня вдалося зібрати 33 тисячі 600 гривень. Їх зразу передали бабусі дівчинки.

Дарина Манятовська вже десятий місяць бореться з гострим лімфобластним лейкозом. Лікування важке й дороговартісне. Рідні дитини сподіваються на підтримку.
Реквізити картки Приватбанку: 5168 7573 1413 6575 (Манятовська Наталія (мама).

Зараз ви читаєте новину «В Іллінцях бігли марафон заради життя дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають