вівторок, 26 березня 2019 10:35

Укрзалізниця оновить склад приміських електричок

Укрзалізниця оновить склад приміських електричок
Оновлять повністю санвузол. Фото: АиФ-Украина

Укрзалізниця планує якісно модернізувати приміське сполучення до Києва. Мова йде про повне оновлення залізничного вузла.

Переобладнання рухомого складу торкнеться електричок у напрямках до Білої Церкви, Фастова, Броварів тощо, повідомляє 04563.com.ua.

"Класичне транспортне сполучення хочуть зробити подібним до німецького S-Bahn - наземного метро, яке має невеликий інтервал та сполучає приміські зони. Ми не зможемо забезпечити такий інтервал, як метро. Але спробуємо зробити 10-15 хвилин", - говорить керівник Укрзалізниці Євген Кравцов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Укрзалізниці показали нові вагони з душем

Поки що реальні кроки стосовно цього проекту не робилися. Є доручення від уряду, проходить обговорення з містом.

"У нас є проект на повне якісне оновлення київського вузла, по Київському кільцю і території міста. Також ближнього передмістя в напрямку Ірпеня, Фастова, Білої Церкви, Броварів, де в нас уже існує добре розвинена залізнична інфраструктура. У нас багато станцій на території столиці. Передбачає модернізацію рухомого складу. На засіданні Кабміну дали доручення не тільки нам, а й КМДА взяти участь у цьому проекті. Нам буде потрібно для цього співфінансування. Проект, порівняно з бюджетами розвитку міста й області, зовсім недорогий", - пояснив Євген Кравцов.

З 30 березня Укрзалізниця запустить нічний експрес із Києва до Маріуполя і назад. Продаж квитків на поїзд уже розпочали. Він курсуватиме через день, починаючи з 30 березня. Вирушати зі столиці буде о 19:03, прибуватиме до Маріуполя о 9:47. З Маріуполя відправлення о 16:30, прибуття до Києва - о 7:14.

Зараз ви читаєте новину «Укрзалізниця оновить склад приміських електричок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають