середа, 22 травня 2019 12:25

У Полтавського лісгоспу з'явилося ще одне "око"

У Полтавського лісгоспу з'явилося ще одне "око"
У Полтавському лісгоспі встановили камеру протипожежного нагляду. Фото: upravles.gov.ua

У Полтавському лісгоспі відкрили 5-й пункт відеоспостереження за лісовими масивами Полтавського району.

Про це "Газеті" розповіли в Полтавському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Пункт відеоспостереження - камера на ажурній металевій вишці. Має великий кут огляду та дальність. Зображення може збільшити оператор на пульті спостереження.

Системи спостереження дають змогу вчасно виявити загорання в лісі, точно визначити місце, оперативно ліквідувати пожежу.

"У Полтавському лісгоспі є спостережний пульт. Це кімната, обладнана моніторами, на які оператор може вивести відео з камер. Їх тепер 5. Вони повністю охоплюють територію Полтавського та частково Котелевського районів - де розташовані лісові господарства. За потреби, можна дізнатися точні координати місця загорання та побачити його на карті - все виводиться на монітори", - розповіла прес-секретар Потавського управління лісового та мисливського господарства Лілія Гнатенко.

На місце направляють мобільну бригаду лісової охорони. Якщо вогонь не вдається загасити власними силами, звертаються по допомогу до ДСНС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загорілося на світанку - в Нових Санжарах гасили пожежу

На встановлення камер протипожежного відеонагляду виділили 365 тис. грн із бюджету району. Обладнання придбали в рамках програми "Ліси Полтавського району 2018-2023". Тепер можна спостерігати за лісами у радіусі 40 км. Це дозволяє контролювати ситуацію на 3 тис. га лісу.

Завдяки подібному обладнанню цьогоріч у Кременчуцькому районі вдалося вчасно помітити та ліквідувати власними силами два загоряння в лісах. Вони не переросли в лісові пожежі.

Так само можна спостерігати за розведенням багать у лісі. Лілія Гнатенко нагадала мешканцям району, що розводити вогнища тут заборонено - за це передбачена адміністративна відповідальність від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А в суху спекотну погоду, коли встановлюють найвищий, 5-й рівень небезпеки, заборонено відвідувати ліси.

У ніч з 21 на 22 травня у Полтаві загорівся один із магазинів на зупинці "Гетьмана Сагайдачного" (колишня "Фурманова"). Вогонь швидко перекинувся на інші.

Зараз ви читаєте новину «У Полтавського лісгоспу з'явилося ще одне "око"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають