вівторок, 16 липня 2019 13:40

У Коломацькій ОТГ капітально ремонтують школи

У Коломацькій ОТГ капітально ремонтують школи
У Коломацькій громаді в Полтавському районі капітально ремонтують школи. Фото: Євген Почечун

У Коломацькій ОТГ Полтавського району капітально ремонтують школи. На це громада отримала 1 млн 50 тис. грн державної субвенції від Мінрегіону.

Про це "Газеті" розповів Коломацький сільський голова Євген Почечун.

"Щороку об'єднані громади отримують мотивуючі кошти на реалізацію проектів з розвитку інфраструктури. Ми підрахували, що зможемо мати 1 мільйон 50 тисяч гривень.Треба було підтвердити, куди їх спрямуємо. Подали документи, отримали погодження департаменту економіки облдержадміністрації та відправили в Мінрегіон. Там погодили виділити субвенцію на ремонт школи", - розповів Євген Почечун.

Подали проект капітального ремонту приміщення школи в селі Василівка. Навчальний заклад має декілька будівель. В одній розмістилися навчальні класи. В другій - спортзал, трудові майстерні та їдальня. Саме ці приміщення у вкрай незадовільному стані. Провели обстеження та виготовили проект у лютому.

"Там буде майже нове будівництво. До державної субвенції ми з бюджету громади виділили 3 мільйони гривень. Плануємо перекласти одну стіну, переробити дах, утеплити фундамент, замінити всі двері та вікна, зробити внутрішній ремонт. Тендер на виконання робіт призначили на 20 липня. До початку навчального року не встигнемо, але постараємося максимально не порушити навчальний процес", - розповів Євген Олександрович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Селяни збирають кошти на ремонт дороги

У громаді розпочинають ремонт ще однієї школи - в селі Коломацькому. Провели тендери, знайшли виконавця робіт. Бюджет капітального ремонту становить майже 7 млн грн. Полагодять покрівлю, утеплять фасад і фундамент, перекладуть ґанки, замінять вікна та двері. Проведуть благоустрій території - зокрема, планують викласти доріжку.

Суми податкових надходжень від чотирьох найбільших наповнювачів бюджету назвали в Полтавській районній раді під час оперативно-розпорядчої наради.

Зараз ви читаєте новину «У Коломацькій ОТГ капітально ремонтують школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають