понеділок, 03 червня 2019 12:46

Терапевтичне відділення закрили - відкриють хоспіс для осіб похилого віку

Терапевтичне відділення закрили - відкриють хоспіс для осіб похилого віку
У Нехворощанській ОТГ закрили терапевтичне відділення. Фото: pl.suspilne.media

З 1 червня у селі Нехвороща Новосанжарського району Полтавщини закрили терапевтичне відділення. Замість нього планують відкрити центр паліативно-хоспісної допомоги для людей похилого віку.

Про це повідомляє UA:Телерадіоканал "Лтава".

Терапевтичне відділення у селі Нехвороща було структурним підрозділом Новосанжарської ЦРЛ. Обслуговувало понад 5300 мешканців 10 населених пунктів. Це сім сіл Нехворощанської ОТГ, а також Ряське і Мала Нехвороща Машівського району та Гупалівка Дніпропетровської області.

Ініціатором закриття відділення стала головний лікар Новосанжарської центральної районної лікарні Ольга Гиря. За її словами, утримання такого закладу не має сенсу. Економічно невигідне, а рівень допомоги не відповідає сучасним стандартам.

Місцеві мешканці бідкаються, адже до Новосанжарської ЦРЛ доведеться їхати 47 км автобусом, квиток на який коштує в один бік 40 грн. Утім, рішення прийняте і навряд чи його змінеять. Із 21 особи, які працювали в стаціонарі, двоє лікарів. Їх на півставки влаштують у Нехворощанську амбулаторію. Ще 4 співробітників також працевлаштували. Решту просто звільнили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три села можуть лишитися без фельдшерсько‑акушерського пункту

У керівництві Новосанжарської ЦРЛ пообіцяли, що в обслуговуванні мешканців нічого суттєво не зміниться. В амбулаторії працюватимуть 4 лікарі - два сімейних, гінеколог і хірург.

У приміщенні Нехворощанського терапевтичного стаціонару планують влаштувати центр паліативно-хоспісної допомоги. Тут цілодобово надаватимуть допомогу людям похилого віку, мешканцям Нехворощанської ОТГ.

31 травня відбулося друге пленарне засідання 22-ї сесії Полтавської районної ради. Внесли зміни у програму соціально-економічного розвитку, виділили 2 млн грн на доплату лікарям та говорили про ОТГ.

Зараз ви читаєте новину «Терапевтичне відділення закрили - відкриють хоспіс для осіб похилого віку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають