неділя, 14 квітня 2019 13:10

Школярів на гуртках навчають війьковій справі

Школярів на гуртках навчають війьковій справі
У Щербанівській ОТГ започаткували військово-партіотичний гурток. Фото: Ольга Стенько

У школах Щербанівської ОТГ започаткували гуртки військово-патріотичного виховання.

Про це "Газеті" розповіли в керівництві громади.

Дітей навчають не лише знати та шанувати військову історію України, а й практичним дисциплінам - поводженню з холодною та вогнепальною зброєю, рукопашному бою.

Організував гуртки керівник відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Щербанівської ОТГ, колишній учасник АТО Олексій Іващенко.

"Я хочу, щоб діти займалися не тільки національно-патріотичним, а й військово-патріотичним вихованням. Могли себе захистити різними видами зброї - холодної і вогнепальної та за допомогою рукопашного бою. Всім, що знаю я та мої побратими-атовці, ми готові поділитися з дітьми. Голова ОТГ Ігор Процик сказав, що вчителі - то одне, попросив, щоб я займався з дітьми як військовий фахівець", - розповів Олексій Іващенко.

Олексій - майстер спорту з рукопашного бою. Має 12-річний стаж у бойових містецтвах, брав участь у бойових діях на Донбасі.

Програму готують спеціально для громади. Заняття проходять у форматі позашкільної освіти.

Військово-патріотичний гурток діє в Щербанівській ОТГ трохи більше місяця, а вже здобув неабияку популярність серед учнів. Його відвідують майже 100 дітей різного віку. В самій тільки Горянській школі, де заняття проводять по середах, приходять 25 учнів молодшого шкільного віку та 20 старшекласників, кажуть у навчальному закладі.

Поки що вдається приділяти увагу кожній школі раз на тиждень. Керівник гуртків планує переглянути графік і працювати з дітьми вдвічі частіше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Розсошенцях відкрили безкоштовний клас для танців та фітнесу

Використовують макети зброї. Поки що навчальне обладнання беруть у тимчасове користування в громадського об'єднання учасників АТО "Щит". Згодом планують отримати навчальну зброю від військкомату.

Дітей ознайомлять із тактиками військових дій різних країн світу. Коли учні напрацюють теоретичну базу, їх навчатимуть тактичній медицині. Олексій не називає імен, але обіцяє, що тренер є медиком і має бойовий досвід.

Шкільний автобус у Щербанівській ОТГ використовують як службове авто. Порожній автобус приїжджав у село Гора, щоб віддати вішак для одягу.

Зараз ви читаєте новину «Школярів на гуртках навчають війьковій справі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають