пʼятниця, 12 квітня 2019 16:38

Шкільний автобус перетворили на транспорт для завгоспа

Шкільний автобус перетворили на транспорт для завгоспа
У Щербанях шкільний автобус виконує господарські доручення. Фото: Ольга Стенько

Шкільний автобус у Щербанівській ОТГ використовують як службове авто.

Порожній автобус приїжджав у село Гора, що належить до Щербанівської ОТГ, щоб віддати вішак для одягу.

Кореспондент "Газети" бачив це на власні очі.

Поспілкуватися з водієм та єдиною пасажиркою автобуса нам не вдалося. Побачивши журналіста, вони швидко сіли в транспорт, водій зачинив двері і рушив. Прохання зупинитися проігнорували.

У Горянській школі розповіли, що до них приїздила завгосп Щербанівської загальноосвітньої школи. Причиною поїздки став вішак, який позичали для проведення якогось заходу. Припускають, що знадобився вішак на зустріч голів ОТГ Полтавщини.

Мешканці села Гора розповіли, що шкільний автобус бачать у своєму селі дуже рідко. Днями він приїжджав, та ж сама жінка носила вішак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За люк полтавець може сісти на 3 роки

"Я не знаю, чому він приїжджав сьогодні, не бачила. До мене ніхто не заходив з цього питання. Наших учнів шкільний автобус громади возив один раз: на екскурсію на весняних канікулах. Кілька тижнів тому", - розповіла директорка школи Оксана Калініч.

Хоча школярів автобус донедавна не возив, його не раз бачили в селах громади.

"Багато людей бачили, як автобус виїжджав із Тростянця порожній. Невідомо, що він там робив. Але дітей він тоді не возив. Ходять чутки, що його вже давно використовують як службовий транспорт. Це легко перевірити, можна просто подивитися на лічильник - яку відстань він наїздив", - розповіла мешканка Щербанів Тетяна.

На всю Щербанівську громаду торік закупили один шкільний автобус. Заступник голови Щербанівської ОТГ Світлана Мельник розповіла, що автобус здебільшого використовується для підвозу дітей зі шкіл громали на спортивні змагання та екскурсії по Полтавському району. Весь інший час він стояв на стоянці. З 5 квітня почав підвозити на навчання дітей зі Щербанів та 65-го військового містечка, яке за 7 км від Щербанівської школи. У громаді уклали договір із місцевими перевізниками, які за певну ціну возили дітей із сусідніх сіл на шкільні заняття. Одині з таких рейсів якраз прибув у Гору перед приїздом шкільного автобуса.

Прес-служба та керівництво Щербанівської ОТГ поїздку коментувати відмовилися.

Питання навіть піднімалося на позачерговій сесії Щербанівської ОТГ. Її провели в майбутній опорній школі. На вимогу батьків для мешканців Щербанів надали шкільний автобус. Інші населені пункти ці послуги не охопили.

Зараз ви читаєте новину «Шкільний автобус перетворили на транспорт для завгоспа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають