вівторок, 25 грудня 2018 14:16

Полтавці проти сміттєпереробного заводу - депутати голосують "за"

Полтавці проти сміттєпереробного заводу - депутати голосують "за"
Сміттєзвалище в Макухівці Полтавського району Фото: http://zmist.pl.ua

Мешканці Терешківської ОТГ принесли на сесію Полтавської обласної ради 1300 підписів проти будівництва сміттєпереробного заводу на території громади. Питання стояло восьмим у порядку денному сесії облради 22 грудня. Поки в залі перебували громадськість та журналісти, депутати голосували "проти". Після перерви проголосували "за".

Про це повідомив кореспондент "Газети".

"Вкотре намагаюся достукатися до депутатів облради: не створюйте новий полігон твердих побутових відходів на родючих землях. Він перетвориться на ще одне аварійне сміттєзвалище. Дайте спочатку раду міському сміттєзвалищу поблизу Макухівки", - написав у мережі Фейсбук народний депутат Юрій Бублик.

Перше голосування провалилося. Але через деякий час, коли сесійну залу покинули представники Терешківської громади і більшість журналістів, після 10-хвилинної перерви депутат Андрій Пісоцький запропонував до нього повернутися. При повторному голосуванні додалося ще три десятки голосів "за" - тих, хто раніше був "проти", утримався чи не голосував.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макухівське звалище горіло знову

Чому рішення приймалося поспішно і так наполегливо, пояснив заступник голови обласної ради Анатолій Ханко.

" Місце розташування сміттєпереробного заводу змінювали вже кілька разів. Із 1 січня закон зобов'язує чиновників проводити обов'язкові громадські слухання з таких питань. І тоді б довелося пояснювати жителям Терешків, де конкретно об'єкт буде розташований, скільки робочих місць запропонує, скільки податків відраховуватиме до місцевого бюджету. І особливо, які загрози несе", - сказав Анатолій Миколайович.
Заступник голови облради переконаний, що завод потрібен. Але не на місці родючих чорноземів.

У Новоселівській сільраді з'явився новий сміттєвоз за 4 млн грн. Він вже проїхав по центральних вулицях 6 сіл, щоб працівники комунгоспу пообпилювали дерева відповідно його габаритів. Також розчистив з доріг перший сніг.

Зараз ви читаєте новину «Полтавці проти сміттєпереробного заводу - депутати голосують "за"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають