четвер, 11 липня 2019 18:30

На Іллінеччині проведуть дослідження оцінки ризиків розвитку неінфекційних захворювань

В Україні вперше відбувається STEPS – загальнонаціональне дослідження для вивчення поширеності факторів ризику неінфекційних захворювань (НІЗ). В Іллінецькому районі визначено для дослідження Іллінці та Жадани.

В Іллінцях дослідження охопить наступні вулиці: Б.Хмельницького. Вільшанська, Вінницька, Джупинівська, Дружби, Зарічна, Кутузова, Лебедина, Лесі Українки, Льва Толстого, Павлівська, Панаса Мирного, Перемоги, Пирогова, Подільська, Суворова, Залізнодорожна, Івана Богуна, Морозівська, Першотравнева, Шкільна, 2-га вулиця Б.Хмельницького, пров. Б.Хмельницького. Село Жадани повністю підпадають під дослідження.

Дослідження дозволяє оцінити загальний стан здоров'я учасників по декількох показниках та визначити, як несприятливі фактори впливають на стан людини. А саме, вживання тютюну та алкоголю, гіподинамія, нездорове харчування, надмірна вага і ожиріння, підвищений артеріальний тиск та вміст глюкози і ліпідів у крові, високий рівень споживання солі.

Участь у дослідженні є добровільною

Неінфекційні захворювання – це хворобливі стани, які не передаються від людини до людини. Вони мають тривалий перебіг. Повільно прогресують. Погіршують психоемоційне і фізичне здоров'я людини. НІЗ є результатом поєднаного впливу генетичних, фізіологічних, екологічних і поведінкових чинників.
Дослідження проводять Центр громадського здоров'я міністерства охорони здоров'я України та громадська організація "Український інститут соціальних досліджень імені Олександра Яременка".


Учасники дослідження обираються випадковим чином. Інформація, яку надають респонденти є повністю конфіденційною та буде використана лише з дослідницькою метою. До проведення дослідження залучені лише професійні інтерв'юери, які пройшли спеціальне навчання.

Зараз ви читаєте новину «На Іллінеччині проведуть дослідження оцінки ризиків розвитку неінфекційних захворювань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають