пʼятниця, 05 липня 2019 17:33

Громада вважає що її обдурили - натомість скасували рішення про об'єднання

Громада вважає що її обдурили - натомість скасували рішення про об'єднання
5 липня на сесії Пальчиківської сільради Полтавського району громада вирішила відмовитися від об'єднання з Абазівкою. Фото: Ольга Стенько

Мешканці Пальчиківської сільської ради Полтавського району хочуть скасувати рішення про об'єднання з сусідньою Абазівської сільрадою. Таке рішення громада ухвалила на відкритій сесії сільради 5 липня.

Про це "Газеті" розповіли в Пальчиківці.

"Я був ініціатором підписання договору між двома сільрадами про те, як ми будемо співіснувати після об'єднання. Хотів його не просто підписати, а розтиражувати, щоб почитали всі мешканці громади, щоб його підписали якомога більше людей. З моральної точки зору змінювати щось було б дуже складно", - розповів мешканецьПальчиківки, депутат Пальчиківської сільради 5 скликання, громадський діяч Олег Слизько.

У документі планували прописати всі домовленості. Ключовим для Пальчиківської громади було рішення, що їх школа стане опорним закладом освіти. Так само комунальне підприємство, яке вже діє в сільради, за домовленістю повинно було обслуговувати новостворену ОТГ. Утім, переговорна група з Абазівки не створила такого договору. Натомість почали паралельно створювати комунальне підприємство.

"2 липня на сесію в Пальчиківку приїхав Абазівський сільський голова, договор не привіз. Ми наполягли, щоб нам просто під час сесії прислали документ електронною поштою. Вони прислали кінцеве рішення про об'єднання, щоб ми прийняли своє кінцеве рішення. З'ясувалося, що там все вилами по воді писано. Жодної конкретики щодо ключових питань. Мовляв, давайте голосувати, потім договоримо. Учора мешканці наої громади їздили в Абазівку. Виявилося, що їх сільський голова збрехав - зі своєю громадою він це не погоджував. Мешканці тієї сільради не збираються нічим поступатися. І по школі вони проти. А для нас це було принципове рішення, завдяки якому громада погодилася на об'єднання", - пояснив активіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Супрунівці проголосували за об'єднання з Гожулами

У роботі сесії зробили перерву - відклали розгляд питання до п'ятниці 5 липня. Утім, і в п'ятницю питання не вирішилося. Засідання було відкритим, у громади була можливість висловити свою думку.

У соціальній мережі з'явилося відео сесії, яке зняв і опублікував користувач Микола Курков.

Місцеві мешканці вважають себе обдуреними. Депутати вирішили відмовитися від об'єднання.

"На тих умовах, що Абазівка не дає ніяких гарантій про розвиток нашої території, люди об'єднуватися відмовились. Вони так і не надали нам розрахунок спроможності, як ми просили. Депутати проголосували проти. Я підтримую рішення громади - вона мене й обирала. Люди побачили, що з нами так поводяться - зібралися й вирішили", - розповіла Пальчиківський сільський голова Віра Науменко.

Поки що приймати ніяких рішень про об'єднання в Пальчиківці не планують. Очікуватимуть результатів парламентських виборів, пояснила Віра Борисівна.

У Полтавському районі формується нова об'єднана територіальна громада. Плануєть, що до неї увійдуть села Абазівка та Пальчиківка. Про це повідомляв голова Полтавської районної ради Михайло Кононенко.

Зараз ви читаєте новину «Громада вважає що її обдурили - натомість скасували рішення про об'єднання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають