середа, 06 березня 2019 14:15

Допомога військовим: обговорили створення стаціонарного центру реабілітації

Допомога військовим: обговорили створення стаціонарного центру реабілітації
Військовослужбовці, які були присутні на зустрічі та пройшли курс психологічної реабілітації, поділилися своїми враженнями. Раніше повідомлялося, що двоє бійців 72-ї ОМБр отримали травми через підрив на полігоні. Фото: 04563.com.ua

4 березня у Білій Церкві обговорили питання реабілітації учасників бойових дій. Ініціатором заходу стала громадська організація "Перший український батальйон військових капеланів", повідомляє 04563.com.ua.

Торік товариство надало послуги психологічної реабілітації 6 учасникам бойових дій та 1 особі з інвалідністю – за державні кошти, 2 учасникам бойових дій безоплатно, повідомляють у прес-службі Білоцерківської міської ради.

"Сьогодні потрібно робити все можливе для того, щоб бійці усвідомили потребу в такій допомозі, не боялись довіритися фахівцеві", - зазначив голова громадської організації Руслан Бусько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Замість сцени – бліндажі" - розповіли про красуню на службі в ЗСУ

У Білій Церкві наразі реалізовують міську комплексну програму підтримки ветеранів війни та учасників антитерористичної операції на 2018-2020 роки. Також державну цільову програму з фізичної, медичної, психологічної реабілітації і соціальної та професійної реадаптації учасників антитерористичної операції та осіб на період до 2022 року.

Військовослужбовці, які були присутні на зустрічі та пройшли курс психологічної реабілітації, поділилися своїми враженнями і думками щодо таких послуг. Так, наголосили, що психологічна реабілітація дуже важлива. І в Білій Церкві є всі необхідні умови, аби військові могли її пройти, перебуваючи поряд із сім'єю і не виїжджаючи з міста.

Також присутні обговорили можливість надання приміщення під стаціонарний центр реабілітації для учасників бойових дій та проходження реабілітації в бальнеологічному відділенні Білоцерківської міської госпрозрахункової поліклініки профоглядів.

В Полтавському навчальному центрі профтехосвіти на території Щербанівської ОТГ пройшов концерт 38-річного Руслана Давидовича. Він колишній військовий, спецпризначенець, боєць АТО. Написав 30 пісень про війну в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Допомога військовим: обговорили створення стаціонарного центру реабілітації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають