середа, 15 травня 2019 10:05

Було три варіанти - хто і за чиїм проектом ремонтуватиме клуб у Чутовому
5

Так виглядає районний будинок культури в Чутовому
Фото: chutovo.jimdo.com
Ескіз, запропонований головою райради Володимиром Филенком
Ескіз, запропонований головою райради Володимиром Филенком
Ескіз, запропонований архітектором Ігорем Юшком
Ескіз, запропонований архітектором Ігорем Юшком

У селищі Чутове на Полтавщині завершився конкурс проектів реконструкції районного будинку культури. На нього подали три ескізи, проте жоден не підійшов.

Кореспондент "Газети" вияснив, хто і за чиїм проектом ремонтуватиме клуб.

Зараз він в аварійному стані. Ремонту потребує дах, є проблеми з фасадом. Управління культури районної адміністрації оголосило конкурс проектів реконструкції будівлі. Клуб мають відремонтувати за 5 млн грн.

"Голова районної ради Володимир Филенко на своїй сторінці в соцмережі виставив проект реконструкції і добудови клубу, який замовив у проектній організації. Передбачав добудову третього поверху. Розрахований на 12 мільйонів гривень. На таку добудову селищна рада не виділить землю. Мені це не сподобалося, я написав у коментарях своє бачення. Голова райради запропонував надати свій варіант", - розповів голова громадської організації "Інститут регіональних та молодіжних ініціатив" Юрій Филенко.

Автор: Ігор Юшко
  Ескіз, запропонований архітектором Ігорем Юшком
Ескіз, запропонований архітектором Ігорем Юшком

За словами активіста, він запросив місцевого архітектора Ігора Юшка долучитися до розробки проекту. Врахували обсяги фінансування та наявну ділянку. Свій проект автор надав чиновнику. В березні відбулася сесія райради, на якій Володимир Филенко представив тільки свій проект. Обговорень інших варіантів не було.

"Він показав свої ескізи, сказав, що за виготовлення проектно-кошторисної документації треба заплатити 150 тисяч гривень. І що готовий фінансувати лише свій проект. Я запитав: а як же інші пропозиції? Після цього була розмова в його в кабінеті. Наш проект він назвав туфтою. Я просив надати дозвіл на будівництво третього поверху. Голова його не показав", - пояснив Юрій.

Автор: Facebook
  Ескіз, запропонований головою райради Володимиром Филенком
Ескіз, запропонований головою райради Володимиром Филенком

Конкурс закінчився у квітні. На нього подали три ескізи.

"Представили три роботи. Одну з них - наша районна архітектура. Це не проекти, скоріше ескізи. Жоден не відповідає заданим параметрам. Пропозиція архітектора Юшка не підходить, бо зачепив парк. А ми не можемо будувати в рекреаційній зоні. Ескіз, який запропонував голова райради Володимир Филенко, теж не відповідає нормативам. Вони не дозволяють добудовувати третій поверх, фундамент на це не розрахований. Вирішили, що будемо власними силами розробляти проект, який підходитиме за всіма параметрами", - розповів голова Чутівської райдержадміністрації Сергій Апряткін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селах старі меморіали загиблим воїнам міняють на сучасний граніт

Районне управління архітектури вирішить, у кого замовляти проектно-кошторисну документацію. На неї виділять 150-200 тис. грн. Увесь проект обійдеться в 5 млн грн. Поки що мова йде про 2 - по мільйону від районної та селищної рад. Їх витратять на укріплення фасаду та фундаменту, потім відремонтують дах. Коли будівля буде готова, розпочнуть внутрішні роботи. На це поступово виділятимуть кошти.

"Ми запланували гроші на липень-серпень. Маємо ще два місяці, щоб розробити проектно-кошторисну документацію", - пояснив Сергій Михайлович.

Депутати Чутівської селищної ради відхилили звернення Филенківської громади щодо об'єднання в одну ОТГ. Причина - відсутність спільних меж.

Зараз ви читаєте новину «Було три варіанти - хто і за чиїм проектом ремонтуватиме клуб у Чутовому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають