середа, 18 вересня 2019 21:35

Ярмарок українських виробників тривав шість днів

Ярмарок українських виробників тривав шість днів
Надія ЧОБОДА представляє рівненських майстрів. ФОТО АВТОРА

"Після інсульту 14 років тому лікарі порадили змиритися з інвалідністю. Та я не погодився. Придумав собі міні-тренажер. Називаю його "спортзал у кишені", – розповів 61-річний Валерій СТАВСЬКИЙ із Житомира. Приїхав на ярмарок українських виробників. Проходив із 12 по 17 вересня в Немирівському будинку культури.
Валерій Ставський продає тренажери по 350 грн. На вигляд це три палиці і дві мотузки. Та головне – знати, як правильно користуватися.
"Винахід може слугувати як для реабілітації, так і для підтримки себе у формі. Головне – знати, як його використовувати", – додав чоловік. На ярмарку він навчав охочих, як правильно користуватися тренажером. Дарував диски з відеоуроками.
Такі ярмарки по країні організовує директор рекламного агентства "Дайга" Дайга Мельник. Вона уродженка Латвії, але живе в Житомирі.
"Ярмарками займаюся із 2000 року", – розповідає. – "Почали з Житомира. А зараз працюємо з понад 50 містами країни. У Немирові вдруге. Вперше були у травні".

Зараз працюємо із понад 50 містами країни. У Немирові вдруге


На виставці було представлено взуття, одяг, прикраси та картини з бурштину, вишиванки. Також товари для здоров'я на рослинній основі, хутряні вироби та головні убори.
"В ярмарку можуть брати участь усі бажаючі, хто представляє продукт українського виробництва, – повідомила Дайга Євгенівна. – Це можуть бути товари ручної роботи, власного виробництва, продукція фабрик та заводів України та представники різних косметичних компаній".
Прямо перед входом були представлені авторські роботи майстрів народної творчості Рівненщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На вимову дитини погано впливає двомовність у сім'ї"


"У Немирові вже є свої покупці, шанувальники прекрасного, – розповіла Надія Чобода, 62 роки. – Я вже пенсіонерка, та дуже люблю їздити Україною з виставками. Тут у мене представлені картини з бурштину та з бісеру, прикраси на будь-який смак із різним камінням. Кожній людині підберу індивідуально, враховуючи, який камінь їй підходить".
Надія Василівна – колекціонер, сама пише вірші, читає лекції про каміння. Поруч із нею розташувався намет з авторським одягом "Стиль пончо Майя".
"Уже понад двадцять років працюю в цьому напрямку. Створюю колекції ексклюзивного одягу. Мої роботи брали участь у показі В'ячеслава Зайцева (російський художник-модельєр. – Газета)", – розповіла Майя Стадник, учасниця ярмарку.
Багато відвідувачів купували взуття, виготовлене в Житомирі.
"Ми працюємо й на міжнародних виставках. Товар імпортуємо оптом за кордон, – розповів представник житомирської торгової марки "Богатко". – На виставки зазвичай виготовляємо взуття 37-го розміру. І після таких виставок виїжджаємо на розпродаж. Ціни – від 200 до 1000 гривень".

Я́рмарок — це тимчасовий періодичний захід, в рамках якого продавці демонструють та продають товар споживачам.

Починаючи з 16 ст., з названих великих ярмарків купці привозили товари в Україну, а на них продавалися з України шкури, роги, кістка, вовна, зерно, сало, мед. Переважно торгівлю на ярмарках у Середній Європі вели єврейські купці; у їхніх руках були також фінансові операції, пов'язані з торгівлею. На українських землях відбувалися вже з 16 ст. малі ярмарки, головним чином – у містах із Маґдебурзьким правом, де так само розвивалося ремесло; німецькі і польські поселенці, вірмени, а головним чином євреї поряд з українськими міщанами були активними в ярмарковій діяльності.

Зараз ви читаєте новину «Ярмарок українських виробників тривав шість днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають