середа, 24 квітня 2019 16:06

Як живеться селянам без жодного магазину

Як живеться селянам без жодного магазину
Мешканці Карпусів рік живуть без магазина в селі. Фото: Ольга Стенько

Селяни в Полтавському районі рік живуть без магазину. У Карпусях крамницю закрили, до Витівки перестали возити продукти.

Про це "Газеті" розповіли мешканці Карпусів, що належать до Пальчиківської сільради Полтавського району.

Місцева мешканка Ніна Клименко сказала, що раніше магазин у селі був. Потім його закрили, будівля так і стоїть покинута.

Кілька років тому в Карпусях з'явилися нові жителі - купили хату. Жінка відкрила магазин. Торгувала бакалією та хлібом. Раз на тиждень організовували виїзну торгівлю в сусідню Витівку. Торік бізнес згорнули, бо він був збитковий. Жінка влаштувалася на роботу.

"У наше село навіть хліба не возять. Нас хат 40 у Карпусях. Раз на тиждень я хожу в Абазівку за хлібом. 3 кілометри в один бік. Пішки, бо нема грошей відремонтувати велосипед. Беру зразу три, а то й чотири буханки. Просимо, як хто їде машиною, щоб купили нам продуктів. В Абазівці дороге все. Я раз на місяць їжджу автобусом у Полтаву. Купую повні сумки", — розповіла мешканка Карпусів Надія Євтух.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Карлівці будують "Маркетопт" - показали фото

Про ситуацію знають в сільраді. Але нічим не можуть зарадити.

"Там нема кому купляти, зосталося 120 людей. Переважно пенсіонери. Комерційно невигідно. Скільки ж стоїтиме та пачка печива? Практично в кожного місцевого мешканця є діти, онуки. Вони й привозять продукти. Ми нікого не можемо заставити туди їздити, бо ніхто у збиток працювати не буде", — прокоментувала ситуацію секретар Пальчиківської сільради Марина Якимовська.

У Пальчиківській сільради намагаються вирішити проблему зі сміттям.

Зараз ви читаєте новину «Як живеться селянам без жодного магазину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають