неділя, 05 травня 2019 11:15

11-й рік поспіль зариблюють річку під Полтавою

11-й рік поспіль зариблюють річку під Полтавою
В річку Головач, що у Полтавському районі запустили 120 кілогн=рам мальку. Фото: GalleryUA

Нещодавно 120 кг малька запустили у річку Головач, що в Заворсклянській сільраді в Полтавському районі. Рибалки турбуються про майбутній улов 11-й рік поспіль.

Про це журналістам "Газети" розповів голова Полтавської районної громадської організації "Амур" Анатолій Шерстюк. Живе в селі Головач.

"Брали малька у рибному господарстві в селі Ладижене, раніше закупали по всій області. Цьогоріч по 60 гривень кілограм обійшовся. Загалом витратили 8340 грн. Закупили амура, товстолоба та коропа, розміром менше за долоню", - сказав.

Рибу купуютьза кошти, зібрані з внесків членів організації, яких на сьогодні 65. Також допомагають і рибалки, які приїздять порибалити до річки. Всі витрати фіксують у податковій.

"Восени вже повинна брати молода риба — десь з півкіло ваги. У нас рибалки ловили й 30-кілограмових товстолобів. Річка Головач довжиною з 4 кілометри і течепід городами людей. У нас є бісєдки для відпочинку. Люди приходять з вудками і рибалять. Ми контролюємо, щоб не було сіток, електровудок та інших порушень. Інколи також допомагають фінансово", - додав Шерстюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жирна риба приховує смертельну загрозу

Члени організації нещодавно запустили 300 кг малька в Писарівці в річку Тагамлик.

Коропа на 24 кг вполював Євген Підцерковний із Ватутіного. Здобич поцілив гарпуном під час підводного полювання.

Зараз ви читаєте новину «11-й рік поспіль зариблюють річку під Полтавою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають