субота, 09 березня 2019 13:31

Гральний заклад в історичній будівлі

Гральний заклад в історичній будівлі
Там завжди збиралися патріотичні сили міста, і наразі діють осередки "Просвіти", Братства УПА, Спілки офіцерів. Працюють літературні студії, а також волонтерський центр. Фото: poglyad.tv

"В історичній будівлі Білої Церкви розмістили гральний заклад", - пише на своїй сторінці у соцмережі Костянтин Климчук.

2017 року просвітяни подали на "Громадський бюджет" проект створення "Українського кварталу". У ньому передбачали провести ремонт фасаду, розписати пілястри і вхідну групу петриківським розписом. Тротуар мав бути викладений українським орнаментом, встановлений кований ліхтар-годинник "Місце зустрічі закоханих". Вклалися в суму 415 474 грн. Кошторис роздрукували на 15 сторінках формату А4. Власним коштом планували розробити програму для смартфона, за допомогою якої туристи дізнавалися б про історичне значення будинку і видатних людей, які там були.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дахи 14 багатоповерхівок планують відремонтувати за 160 тис. грн

Проект пройшов обговорення і був включений до списку голосування. Після підрахунку голосів "Український квартал" став у групі переможців і його рішенням виконавчого комітету 26.09.2017 року затвердили до реалізації. 17 квітня 2018 року отримали дофінансування в розмірі 173 758 грн.

Виконком Білоцерківської міської ради так і не почав реалізовувати проект.

За словами Костянтина Климчука, це пояснили тим, що спочатку треба реконструювати вулицю, щоб не було "фрагментарності".

У будинку розмістили лотерею "Мегалот".

Після заборони грального бізнесу 2009 року в Україні він нікуди не зник - просто перейшов у тінь. Нелегальні точки працюють практично у всіх районах Києва та України. Один із способів його існування - це прикриття під вивісками відомих національних лотерейних брендів.

Зараз ви читаєте новину «Гральний заклад в історичній будівлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають