понеділок, 06 вересня 2010 20:05

Влада отримає законну підставу конфіскувати житло - експерт

Влада отримає законну підставу конфіскувати житло - експерт

Прем"єр-міністр Микола Азаров презентував проект Податкового кодексу. Відповідно до нього, із українців стягуватимуть податок за житло. Неоподатковувана норма на людину - становить 40 кв. м або не менше 100 кв. м з цілого об"єкту у місті. У селі оподатковуватимуть будинки площею понад 200 кв.м. За "квадрати" понад цю норму братимуть по 10 грн за кв. м на рік.

Для Gazeta.ua зміни прокоментував керівник Українського банківського порталу Олексій Лупоносов.

"Зараз у нас теж є свого роду податок на житло. Ми платимо ЖКГ за послуги, які вони не виконують. Взагалі збільшення податків ніколи не покращувало якість життя. Уряд хоче обкласти податком депозити, житло. Виникає питання: де українцю брати гроші? Звісно, він затримуватиме сплату податку. Тоді влада отримає законну підставу конфіскувати житло. Для чого все це і придумано. Друга причина таких податків- це неспроможність держави обслуговувати зовнішні борги", - зазначив експерт.

Олексій Лупоносов вважає за краще вводити податок на землю.

"Це схема, яка діє у Європі. Якщо наприклад на 10 сотках землі стоїть будинок на одного господаря, він один платить за ці 10 соток. Якщо ж на цій землі знаходиться висотка на 40 квартир, то ця ж сума розділяється між 40 мешканцями. І не потрібно винаходити велосипед", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Влада отримає законну підставу конфіскувати житло - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі