середа, 10 липня 2013 16:06

Вартість елітних квартир Києва залежить від краєвидів - експерт
11

Фото: Фото: Володимир МУКАН

Вартість елітних квартир Києва знижується щороку на 8-10%, порахували у консалтинговій компанії "СВ-девелопмент".

Власники дорогого житла погоджуються на торг, знижують вартість на 6-7%. Якщо взяти до уваги, що більшість елітного житла коштує 6-12 млн грн, то знижка становить 360 - 720 тис. грн.

"На знижку можна придбати ще одну квартиру, - каже Сергій Костецький, аналітик компанії "СВ-девелопмент". - А взагалі про таке зниження цін не часто йдеться, бо частка продажу елітного житла мізерна - 5-7 відсотків від усіх угод купівлі-продажу. Це 3-4 квартири у місяць. Елітні квартири я називаю вічними. Їх неможливо продати. Що нові, що старі продаються по два-три роки. У них вкладено багато грошей, вони престижні, але зараз, у кризу, це нікому не треба. Бо за ту саму ціну можна придбати трикімнатку близько до центру або ж великий будинок за містом. Він буде якісним і матиме більшу площу".

Навіть найдешевші елітні однокімнатки мають дизайнерський ремонт, вбудовані кухні та шафи по 128-150 тис. грн кожна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У великих містах вартість житла завищена

Крім дорогих меблів, у елітних квартирах унікальне планування, зроблене на замовлення першого господаря. Наприклад, у 3-поверховій квартирі за 690 млн. грн, що продається у новому будинку на площі Тараса Шевченка вікна виходять на три боки. Із 20-метрової їдальні можна побачити бульвар, із 12-метрової ванної кімнати - парк Тараса Шевченка, а зі спальні - стадіон "Олімпійський". Із майданчика біля ліфта видно Монумент Незалежності на Майдані.

"Краєвид та вигідне сусідство - це головний козир елітної квартири, що продається. Щокращий краєвид, то дорожче житло, - каже голова Національної ради рієлторської палати Віктор Несін. - Найбільше цінуються серед заможних покупців квартири із виглядом на старі вулиці, історичні будівлі, пам'ятки та Дніпро. Крім краєвиду, дорогі квартири вирізняються іноваційними електронними системами. Зазвичай, це система "розумний дім". Вона сама вмикає й вимикає освітлення, коли приходить господар, вмикає кондиціонери та улюблену музику господаря. Може імітувати присутність господаря, коли він на відпочинку, щоб грабіжники не подумали, що квартира порожня. За допомогою неї навіть ванну можна наповнювати з телефону. У Києві є всього 10-12 осіб, хто може придбати житло з подібними системами та гарним краєвидом у центрі, але не всім із них воно потрібне".

Зараз ви читаєте новину «Вартість елітних квартир Києва залежить від краєвидів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі