вівторок, 31 січня 2012 17:44

Українці купуватимуть більше "первинки" - Мінрегіон

Українці купуватимуть більше "первинки" - Мінрегіон

У 2012 році кількість проданого житла від забудовників може збільшитися на 25-30%.

Це пов'язано з тим, що на тлі скорочення видачі кредитів на нерухомість банками в 2011 році сьогодні все більша кількість будівельних компаній починають пропонувати власну розстрочку на придбання квартири або будинку, вважає Олександр Непомнящий, директор Департаменту державних програм та розвитку житлового будівництва Міністерства регіонального розвитку та будівництва.

Для залучення покупців забудовники сьогодні часто доповнюють свої пропозиції спеціальними умовами. Це можуть бути декілька знижені відсотки виплат по кредиту, збільшений термін погашення боргу і т.д.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа запропонувала стати третьою стороною в "газових" переговорах Києва та Москви

"На сьогодні 9 будівельних компаній пропонують так звану "адресну іпотеку", коли купуючи квартиру у певного забудовника, можна оформити кредит у його банку-партнера. Плюсами такого кредиту є те, що забудовник виступає, свого роду, поручителем, і з його допомогою кредит на нерухомість можна оформити набагато легше і швидше, ніж самостійно. Середній процент за такими кредитами становить 14-17% річних у гривні, а перший внесок - 20%", - сказав він.

На думку Непомнящего,  через вплив економічної кризи на значній частині ринків житло стає дешевше.

Зараз ви читаєте новину «Українці купуватимуть більше "первинки" - Мінрегіон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі