четвер, 10 жовтня 2013 13:46

У Великобританії роздають житло за 1 фунт

У Британії стартувала програма з продажу будинків за символічну ціну в 1 фунт. Ліверпуль став першим містом, у якому прийнято рішення випробувати цю програму. Метою цієї ініціативи є вдихнути життя в спустілі окраїнні райони, а також скоротити число об'єктів нерухомості в аварійному стані.

Першим власником "будинку за фунт" став 48-річний таксист Джая Медде. Найближчим часом новому господареві житла слід витратити значні кошти на ремонт давно порожнього будинку, щоб вже через 12 місяців воно відповідало міським нормативам. Тільки тоді Мэдде і його сім'я зможуть остаточно перебратися в цей будинок рядової забудови на півдні Ліверпуля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Складено рейтинг найдешевшої нерухомості в Україні

До того, як судити про попередні підсумки програми, міська адміністрація планує продати 20 об'єктів нерухомості. У конкурсі на право покупки взяли участь більше 1 тис. чоловік, з яких міській владі залишилося вибрати 19 щасливчиків.Майбутні домовласники повинні відповідати певним критеріям, серед яких наявність постійного джерела заробітку та коштів на ремонт. Крім того, вони повинні постійно жити в Ліверпулі і вперше здійснювати покупку нерухомості.

У разі якщо програма буде визнана успішною, мерія виставить на продаж ще близько 1 тисячі будинків. Втім, представники міської адміністрації закликають потенційних покупців ретельно обміркувати своє рішення, адже насправді за житло доведеться заплатити набагато більше, ніж 1 фунт. За оцінками фахівців, ремонт та підключення комунікацій до кожного такого будинку обійдеться мінімум в 35 тисяч фунтів (56 тисяч доларів). Крім того, перш ніж стати повноправним власником об'єкта нерухомості, купив повинен буде прожити там не менше п'яти років.

Автор: Фото: twitter.com/ReggaeMortis1
  Таксист Джая Медде - перший власник будинку за 1 фунт
Таксист Джая Медде - перший власник будинку за 1 фунт

Зараз ви читаєте новину «У Великобританії роздають житло за 1 фунт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі