пʼятниця, 11 січня 2019 21:10

Скільки коштує квартира в Києві

Скільки коштує квартира в Києві
На вторинному ринку однокімнатна квартира коштує не менше $25 тис. Двокімнатна - $30-35 тис. Фото: Обозреватель

Вартість нерухомості залежить від потреб покупців, району, метражу, стану будинку. Водночас квартири на первинному ринку коштують дорожче, ніж на вторинному, розповів Gazeta.ua представник Асоціації спеціалістів з нерухомості Едуард Бразас.

"Щоб купити однокімнатку на вторинному ринку, знадобиться не менше $25 тисяч. Звісно "готельку" можна придбати і за $20 тисяч. Двокімнатна квартира коштуватиме $30-35 тисяч. У віддалених районах можна знайти варіанти за $27-28 тисяч", - наголошує експерт.

На первинному ринку вартість квартири залежить від стадії будівництва, на якій вкладаєте гроші.

"Якщо об'єкт готовий, то квадратний метр коштуватиме $1 тисячу. Якщо будівля на стадії "фундаменту", то ціна буде менша. Щоправда сьогодні мало тих, хто ризикує вкладатися у будівництво", - каже Едурад Бразас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди переселятимуть жителів "хрущовок"

Порівняно дешево коштують смарт-квартири - від $20 тис. Однак вони мають малу площу.

"Зараз пропозиція житла перевищує попит на нього. При нормальній ринковій ситуації так і має бути. Тому забудовники далі будуватимуть нові об'єкти", - додає експерт.

У грудні найдешевше продали однокімнатку квартиру в Оболонському р-н столиці площею 42 м². Житло коштувало $20 тис. Стільки ж коштувала однокімнатка площею 33 м² у Солом'янському р-н.

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштує квартира в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі