вівторок, 09 травня 2017 00:17

Огляд квартири проводив через інтернет – як українець продавав своє житло з Австралії

Огляд квартири проводив через інтернет – як українець продавав своє житло з Австралії

Українець, Олександр Коциняк, який живе в Мельбурні, продав своє житло через інтернет. Він 5 років живе і працює інженером в Австралії. Аби не витрачати гроші на переліт, заключив контракт з агенцією нерухомості.

"Квиток додому обходився майже тисячу доларів", - каже Олександр.

В інтернеті випадково наштовхнувся на фірму, яка обіцяла продати будь- що, будь — де.

"Мені надали список всіх документів, які треба на квартиру та список того, що маю зробити сам. Я мав підійти до найближчого нотаріуса та зробити довіреність на агенцію нерухомості.. Документ спочатку зробили англійською. За допомогою перекладача переклали українською та завірили переклад. На документах поставили апостиль — такий штамп, який є достовірним у будь- якій країні. Самі документи надіслав міжнародною поштою. Лист ішов два тижні, бо заплатив за терміновість та доставку особисто в руки", - каже чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дешеві квартири та авто — українка про життя в Болгарії

Проблемно було зв'язатись із контрою. Різниця в часі 7 годин. Коли в нас ранок, в Україні вечір. Кілька разів прогавив час і набирав Україну серед ночі.

"Ключі від квартири були зі мною. Щоб відкрити помешкання, звернувся до ЖЕКу із заявою та листом на продаж та довіреністю, щоб дозволили спецслужбам відкрити помешкання. Агенти нерухомості замінили замок під свої ключі та встановили по квартирі відеоспостереження з датчиком руху. Це щоб я бачив, що вони працюють, приводять людей на оглядини. Міг передивлятися записи будь- коли".

Хотів продати квартиру за 60 тисяч доларів. Але ціну спустили до 55 тисяч.

"Раз прийшлося брати участь в прийомі у нотаріуса. Він запитував мою згоду і чи то дійсно мій документ. Просив у Скайпі показати паспорт та ідентифікаційний код. і", - додав чоловік. - Гроші за житло залишили помічнику нотаріуса. Він поклав їх на мій рахунок. Треба бути готовим, що сума приходить не одразу, а через кілька днів. Спецслужби банку перевіряють що то за кошти".

Зараз ви читаєте новину «Огляд квартири проводив через інтернет – як українець продавав своє житло з Австралії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі