пʼятниця, 29 листопада 2013 11:15

На Андріївському узвозі побудують житловий комплекс

На Андріївському узвозі побудують житловий комплекс
На Андріївському узвозі побудують новий житловий квартал. Як повідомила активіст Юлія Філоненко, яка веде переговори між компанією-забудовником "Еста-холдинг" і захисниками Андріївського узвозу, об'єкт повинен з'явитися на місці знесеного зі скандалом заводу "Юність".

Під час недавнього засідання Громадської палати експертної ради представники компанії заявили, що готові віддати 65% відведеної під будівництво площі під культурну зону, а решта 35% - спорудять квартирні будинки.

"Раніше мова йшла про виділення 4 тисяч квадратних метрів під будівництво будівлі культурного центру. Тобто, якби в ньому було 4 поверха, то він займав би всього 1 тисячу квадратних метрів. Тепер „Еста-холдинг" готова виділити 6,5 тисяч. На них побудують культурний центр, театр під відкритим небом, парк. Інший простір, 3,5 тисячі, хочуть віддати під будівництво житлового кварталу. Від колишньої ідеї створити торговий центр відмовилися", - розповіла Філоненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зведення супердорогої будівлі для судів здорожчало ще на 25,5 мільйона

За планом житловий комплекс буде поруч невисоких будівель: біля вулиці Фроловської та Андріївського узвозу вони не будуть перевищувати два-три поверхи, а вглиб кварталу їх поверховість буде зростати. Цікаво, що комплекс не повинен бути схожим на розташований поруч (і майже незаселений) район "Воздвиженка".

Остаточно вирішити, чи будувати на цій території житлові будинки, до п'ятниці має вирішити Громадська палата експертної ради. У неї входять історики Михайло Кальницький і Дмитро Шльонський, активіст Ігор Луценко, екскурсовод Владислава Осьмак.

Зараз ви читаєте новину «На Андріївському узвозі побудують житловий комплекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі