Ексклюзиви
середа, 16 квітня 2014 18:51

Квартири в столиці подорожчали на 10% і це не межа - експерт

Квартири в столиці подорожчали на 10% і це не межа - експерт

Будівельний бізнес готується серйозно переглядати вартість квадратного метра. Сьогодні він підвищився на 10%. І це ще не межа.

Про це в коментарі  Gazeta.ua заявив президент Асоціації фахівців із нерухомості Сергій Злидень.

Експерт зауважив, що забудовники відмовляються від оманливих білбордів, які заманюють клієнтів низькими цінами на нерухомість.

"Якщо раніше великими буквами красувались акції, подарунки, розстрочки, і так далі, сьогодні цю рекламну кампанію згорнули. Готуються до переіндексації цін. Ринок нерухомості очікує, коли буде стабільність. Потім поступово підтягується під динаміку валюти", - сказав Злидень.

Але при цьому він наголосив, що первинний ринок робитиме все можливе, щоб залишити вартість нерухомості в доларовому еквіваленті стабільною.

"Якщо один квадратний метр коштує одну тисячу доларів, то будівельники робитимуть все можливе, щоб ту тисячу доларів зберегти. Або заморозити продаж. Бо дозвільна система, подорожчання енергоресурсів, все, що формує собівартість квадратного метру лише зростає. Сьогодні немає нових будівельних майданчиків, тому підприємці бачать, що немає сенсу продавати без перспективи освоєння нових земельних ділянок", - зазначив президент Асоціації фахівців із нерухомості.

Квартир за старими цінами на ринку майже не залишилось, повідомляє Едуард Бразас, директор відділу агентських послуг "Сітікон".

"Мої клієнти зараз спілкуються з будівельними компаніями з приводу купівлі квартири на первинному ринку по старих цінах. Їм запропонували один-два варіанти. Далі вже підйом. Звісно є ще варіанти, де пропонують ціни на квартирі в столиці по 7 тисяч гривень за один квадратний метр. Коли клієнт цікавиться такою квартирою — виявляється, що це п'ятикімнатна квартира на 150 квадратних метра. А звичайні однокімнатки коштують не менше дев'яти тисяч. Немає і не буде квартир по ціні потриманої іномарки", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Квартири в столиці подорожчали на 10% і це не межа - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути