вівторок, 16 квітня 2019 15:52

Котеджі замість квартир: яку нерухомість активно купують українці

Котеджі замість квартир: яку нерухомість активно купують українці
Покупці в основному шукають цегляні будинки невеликої площі розташовані за 5-10 км від Києва. Фото: korrespondent.net

У першому кварталі 2019-го у передмісті столиці найчастіше купували 1-кімнатні квартири площею 30-40 кв. м. Щоправда, зріс попит на котеджі та землю під забудову.

"За 3 місяці 2019-го на первинному ринку столиці збільшилася кількість покупців котеджів площею від 100 "квадратів". Зараз близько 12% покупців цікавляться такою нерухомістю. За популярністю котеджі та земля практично зрівнялися з 2-кімнатними квартирами площею від 45 до 60 квадратних метрів", — розповів експерт із нерухомості Владислав Кононов, передає ubr.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує найдешевша однокімнатка

За його словами, торік покупка котеджів не перевищувала 5%.

"До кінця 2019-го 1-кімнатні квартири залишатимуться найзатребуванішими. Далі зростатиме популярність котеджного будівництва. Тому забудовники змушені будуть, крім будівництва багатоквартирних будинків, реалізовувати проекти в інших сегментах житлового будівництва", — сказав Кононов.

Він додав, що покупці переважно шукають цегляні будинки невеликої площею, розташовані за 5-10 км від Києва.

Українці переважно купують квартири економ- і комфорт класу. Це квартири з раціональним плануванням. Значення має не кількість квадратних метрів, а набір приміщень. Покупці шукають житло з окремою кухнею, коридором, ванною кімнатою. Перевагу віддають 2-кімнатним, а не 1-кімнатним квартирам.

Зараз ви читаєте новину «Котеджі замість квартир: яку нерухомість активно купують українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі