середа, 08 січня 2020 14:49

Іпотека може запрацювати за тиждень, якщо змінити критерії для позичальників – Вавриш

Іпотека може запрацювати за тиждень, якщо змінити критерії для позичальників – Вавриш

Щоб іпотека в Україні нормально запрацювала, потрібно міняти критерії для позичальників і політику НБУ щодо кредитних ставок.

Таку думку в інтерв'ю інформаційному агентству УНІАН висловив девелопер і власник компанії SAGA Development Андрій Вавриш.

"Іпотека може з'явитися за тиждень. Для цього потрібно, по-перше, поміняти критерії потенційних позичальників, тому що вони зараз дуже консервативні. Настільки консервативні, що в нас немає людей, відповідних їм. Друге – це кредитні ставки, умови й обсяги рефінансування. Їх регулює Національний банк. Зараз держава, за великим рахунком, "стриже" заощадження українців і забирає їх на всілякі ОВДП, а ці кошти повинні бути в економіці, впливати на зростання ВВП, і іпотека – це один із таких інструментів", – вважає Андрій Вавриш.

Девелопер зазначає, що через відсутність банківського фінансування й позикових коштів ринок нерухомого майна зараз "охолоджений до неможливості".

"Щойно з'являться дешевші іпотечні кредити в межах десяти відсотків, це різко розігріє можливість залучати додаткові кошти для покупців і, отже, зробить житло доступнішим", – пояснює Андрій Вавриш.

Зараз ви читаєте новину «Іпотека може запрацювати за тиждень, якщо змінити критерії для позичальників – Вавриш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі