Ексклюзиви
четвер, 20 березня 2014 19:49

Довгобуди в центрі столиці можуть зацікавити забудовників

Довгобуди в центрі столиці можуть зацікавити забудовників

Довгобуди в центрі столиці і в районах, наближених до центру можуть зацікавити забудовників, після стабілізації ситуації в країні.

Про це повідомила архітектор Ганна Іскіердо, пише Мир квартир.

За її словами, з технологічної сторони, майбутнє може бути у об'єктів, будівельні роботи на яких завершені на більш ніж на 80% і "віком" не більше двох років і довгобуди, Також потенційне майбутнє може бути і у об'єктів, побудованих не більше ніж на 50% і "віком" більше двох років.

"Якщо говорити про об'єкти, які практично добудовані, то висока стадія будівництва і всього кілька років простою дозволяє завершити їх будівництво з невеликими витратами. У свою чергу, друга вищевказана категорія довгобудів, цікава тим, що такі об'єкти можуть бути знесені і на їх місці можна побудувати новий об'єкт. Добудовувати довгобуд на низькій стадії будівництва, каркас якого кілька років піддавався негативного впливу навколишнього середовища - немає сенсу, простіше знести і побудувати новий", - каже архітектор.

За її словами, висока вартість землі і її дефіцит в центральних районах стане причиною звернення уваги на "перспективні" довгобуди, тобто ті, які економічно вигідно добудовувати.

"Щоб почалися реальні дії по відношенню до довгобудів, необхідно і законодавче рішення даної проблеми. Для цього забудовник повинен точно розуміти, який механізм передачі в його власність об'єкта, умови завершення робіт по будівництву. Також необхідно визначити, як оформити відносини з інвесторами, які купили квартири в недобудові. Адже останні купували житло за цінами, актуальним кілька років тому", - говорить вона.

Що стосується "заморожених" об'єктів в спальних районах, то шанси на їх добудову в найближчі 10 років, практично дорівнюють нулю.

Зараз ви читаєте новину «Довгобуди в центрі столиці можуть зацікавити забудовників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути