Ексклюзиви
середа, 17 липня 2019 11:58

Ціни зростуть: попередили про подорожчання оренди квартир

Ціни зростуть: попередили про подорожчання оренди квартир
У Києві орендувати однокімнатну квартиру з меблями і пральною машиною коштує від 8 тис. грн. Фото: Depositphotos

До кінця літа оренда квартир може подорожчати на 10-20%.

Ще кілька років тому найдешевше житло у Києві можна було орендувати за 6 тис. грн. Зараз ціни на ринку оренди квартир стартують від 8 тис. грн, пише Обозреватель.

Найзатребуваніші квартири біля метро. Шукають житло з мінімальним набором меблів, пральною машиною. Дорожче коштує зняти квартиру з бойлером і свіжим ремонтом - від 10 тис. грн у місяць.

Активно в оренду здають квартири у новобудовах. Можна знайти житло від 9 тис. грн. Щоправда, є ризик потрапити на проблемні будинки. Наприклад, електроенергію мешканцям продаватимуть за "промисловим" тарифом, який дорожче на 2 грн. Також доведеться платити більше за обслуговування будинку та прибудинкової території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує квадратний метр у новобудові

За місяць оренда може подорожчати на 10-20%. Тоді ринок нерухомості активізується. Житло активно шукатимуть студенти.

"Є ще інший момент. Орендодавці намагаються відкласти підвищення цін до кінця опалювального сезону або зробити це перед його стартом. З огляду на витрати на комунальні послуги, які взимку збільшуються у 3-4 рази. Це дозволяє квартирантам м'якше пережити такий "сюрприз", – пояснює ріелтор Максим Бабуряк.

Щоб не натрапити на шахраїв, при оренді треба перевірити документи на квартиру, виписку з кількістю зареєстрованих осіб, поспілкуватися з майбутніми сусідами. Договір оренди житла треба підписувати у двох примірниках. Там вказати умови та вартість оренди. Також майно, яке є у квартирі.

У червні найдешевшу столичну однокімнатну квартиру орендували за 6,6 тис. грн. Житло площею 39 м² розташоване напо вул.иці Амосова у Солом'янському районі.

Зараз ви читаєте новину «Ціни зростуть: попередили про подорожчання оренди квартир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути