пʼятниця, 25 березня 2011 16:34

Ціни на київські квартири впали на $ 1,5 - 4 тисячі

Ціни на київські квартири впали на $ 1,5 - 4 тисячі

З початком весни ріелтори заявляють про зниження цін на київському ринку житла. При цьому падають в ціні практично всі типи квартир, за винятком квартир у сучасних будинках.

Спостерігається тенденція: вартість двокімнатних квартир у "хрущовках" практично зрівнялася з повноцінними однокімнатними квартирами в сучасних будинках. Все більше покупців йдуть на первинний ринок, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

На початку березня аналітики зафіксували значення індексу житлової нерухомості в розмірі 1827,67 доларів за кв.м, що практично дорівнює мінімуму, що спостерігався в квітні 2009 року, розповів аналітик Союзу фахівців з нерухомості (ССНУ) Всеволод Жоголєв.

За його словами, дешевшають практично всі райони та типи житла. При цьому найбільші темпи зниження спостерігаються у наближеній до центру територіальній зоні.

Єдиний сегмент, який, за даними статистики ССНУ, реально протистоїть зниженню - це квартири в сучасних будинках.

За даними асоціації, вартість квартир з опосередкованими параметрами в Києві на 18 березня становила: однокімнатна квартира в будинку готельного типу - $ 52 тис. 246; стандартна однокімнатна квартира - $ 71 тис. 204; двокімнатна квартира - $ 96 тис. 861;

трикімнатна квартира - $ 129 тис. 179.

Середня вартість 1-кімнатної квартири (середнє значення цін, пропонованих власниками та ріелторами) у березні практично не змінилася і становить 55 тис. у.о. У лютому цей показник досягав 56 тис. у.о.

Зі свого боку аналітик компанії "SV Development" Сергій Костецький заявив, що протягом цього місяця ціни на житло стояли на місці.

"Зниження цін можна бачити тільки якщо дивитися на ціну пропозиції, а от ціна реальних угод навіть трохи підросла", - зазначив він.

Тим часом аналіз цін пропозиції в базах оголошень показує явно виражене зниження. Так, згідно з даними бази оголошень "Авізо", ціни, пропоновані продавцями за 1-кімнатні квартири знизилися в середньому на 1484 у.о., за 2-кімнатні - 3948 у.о., 3-кімнатні - 1350 у.о. (період з 8 по 23 березня).

Зараз ви читаєте новину «Ціни на київські квартири впали на $ 1,5 - 4 тисячі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі