понеділок, 20 листопада 2017 15:38

Будівництво інноваційної будівлі суду в Києві знову під загрозою

Будівництво інноваційної будівлі суду в Києві знову під загрозою
22 листопада в Апеляційному суді відбудеться засідання щодо процесу проти забудовника ТОВ "ВВ Інвест"

У середу, 22 листопада в столичному Апеляційному суді відбудеться чергове засідання у рамках процесу столичної прокуратури проти забудовника ТОВ "ВВ Інвест".

Якщо інвестору не вдасться зберегти за собою право на спірні приміщення, Київ залишиться без інноваційної будівлі суду, а столична громада позбудеться 4500 кв. м нових приміщень.

Рішенням конкурсної комісії КМДА ще в 2006 році ТОВ "ВВ Інвест" зобов'язали побудувати 4000 кв. м високотехнологічної будівлі Святошинського районного суду.

Незважаючи на те, що інвестор вже виконав частину своїх зобов'язань, виплативши територіальній громаді Києва за рішенням Київради близько 8 млн грн компенсації за спірні приміщення і почавши будівництво споруди, а КМДА зі свого боку так і не виконала свою основну частину зобов'язань для повноцінного початку будівельних робіт на основному об'єкті, на вимогу київської прокуратури суд щодо інвестора вирішив вилучити спірні приміщення нібито на користь громади. Причому без компенсації виплачених інвестором коштів і без встановлення вини або порушення закону з його боку.

Уточнимо, що інвестпроект складається з двох частин: комерційно вигідного для інвестора будівництва готельно-офісно-торговельного комплексу, в якому територіальній громаді Києва відійде 4500 кв. м і комерційно невигідного будівництва першої в Україні високотехнологічної будівлі суду площею 4000 кв. м. На сьогоднішній день в проекти вже інвестовано понад 37 млн грн.

Нова будівля суду будується в Святошинському районі Києва на вул. Якуба Коласа, 25-27, у рамках Положення КМДА по залученню до будівництва, реконструкції, реставрації нежилих будинків, що знаходяться у власності територіальної громади Києва. Частина будівельних робіт інвестором вже виконана, так що судді Святошинського районного суду могли б переселитися на нові площі вже в 2019 році.

Нагадаємо, 28.08.2017 року рішенням господарського суду Києва (суддя Босий) у забудовника ТОВ "ВВ Інвест", що реалізує проект будівництва першої в Україні інноваційної будівлі суду, вилучено спірні приміщення, що підлягають знесенню, замість яких інвестор і взяв на себе зобов'язання по будівництву будівлі суду і передачі у власній територіальній громаді Київ 4500 кв. м нових площ.

Зараз ви читаєте новину «Будівництво інноваційної будівлі суду в Києві знову під загрозою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі