вівторок, 09 жовтня 2018 21:10

Які квартири українці орендують найчастіше

Які квартири українці орендують найчастіше
З початку року нерухомість подорожчала у середньому на 20%. Фото: Еспресо.TV

Українці для оренди та купівлі шукають нерухомість економ-сегменту. В основному це недорогі однокімнатні квартири площею до 50 кв м, розповів Gazeta.ua Сергій Костецький, аналітик компанії SV Development.

"Найдешевшу "вбиту"однокімнатну квартиру в хрущовці можна орендувати за 4-5 тисяч гривень. Таких пропозицій дуже мало. Але попит великий. Однокімнатне житло з ремонтом можна зняти за 6 тисяч. Стільки ж коштує оренда двокімнатної квартири невеликої площі. Щоправда у віддалених районах без ремонту, меблів і техніки. За кращі варіанти доведеться заплатити 7-8 тисяч гривень", - говорить експерт з нерухомості.

З початку року нерухомість подорожчала у середньому на 20%.

"Плату за оренду житла піднімають ті, хто раніше її недооцінював. Наприклад, квартиру декілька років орендар знімав за 3-4 тисячі гривень. Як він з'їхав, власник почав здавати квартиру дорожче", - говорить Сергій Костецький.

У Києві у середньому орендують до 1,5 тис. квартир у місяць. На початку року в оренду здавали 1,2-1,3 тис. квартир.

"На ринку нерухомості середня ціна пропозиції зросла. Однак середня ціна угоди не змінилася. Люди перестали знімати дороге житло. Шукають квартири економ-сегменту. Це в основному молоді сім'ї, випускники, які з'їхали з гуртожитків. Також ті, хто хоче переїхати від батьків", - наголошує експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили, що робитимуть з аварійними хрущовками

Часто однокімнатні квартири купують, щоб здавати в оренду. Однак, щоб повернути вкладені гроші, доведеться чекати 30 років.

"У Києві в основному купують однокімнатні квартири до $30 тисяч. У передмісті — $20-25 тисяч. Площа таких квартир до 50 квадратних метрів. У новобудовах близько 50% квартир однокімнатні. Це можуть бути квартири площею 70 квадратних метрів. Тоді є можливість перебудувати житло у двокімнатне", - резюмує Сергій Костецький.

У вересні найдешевше вдалося орендувати 1-кімнатну квартиру по вул. Набережно-Луговій у Подільському районі. Житло площею 32 м² здали за 6 тис. грн. Оренда кімнати в 3-кімнатній квартирі по вул. Хорива (Подільський район) коштувала 4500 грн.

Зараз ви читаєте новину «Які квартири українці орендують найчастіше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі