середа, 21 березня 2007 14:45

Замок Дракули продають за 60 мільйонів євро

Автор: фото: REUTERS/Bogdan Cristel
  Фортецю Бран, відому як замок Дракули, румуни повернули колишнім власникам з династії Габсбургів
Фортецю Бран, відому як замок Дракули, румуни повернули колишнім власникам з династії Габсбургів

Російський мультимільярдер, губернатор Чукотки Роман Абрамович, 40 років, планує придбати румунську фортецю Бран. Її знають як замок Дракули. Там Абрамович хоче облаштувати парк розваг, присвячений легендарному вампірові.

Фортецю серед Карпатських гір збудували в XIV столітті для захисту сусіднього міста Брашов. До 1956 року Бран належав австро-угорській династії Габсбургів. Потім його конфіскувала комуністична влада. Нині румуни прагнуть вступити до Євросоюзу і повертають маєтки колишнім власникам. Найвідоміший замок Румунії віддали 68-річному Домініку фон Габсбургу. У дитинстві він жив у замку, що належав тоді його бабусі, королеві Марії. Після реставрації 2006-го спадкоємець виставив замок Дракули на продаж за 60 млн євро.

Інші замки Європи коштують дешевше. Середньовічну фортецю Перуц у північно-західній частині Чехії продали за 0,68 млн євро. Покупця шукали кілька років. Новим власникам — британцям Френсісові Гельєру та Еммануелеві Чолфі на відновлення пам"ятки доведеться витратити 4,3–5,3 млн євро. Вони облаштують замок під готель.

Зараз ви читаєте новину «Замок Дракули продають за 60 мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі